17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStudentii depun cereri pentru cazarea in camine

Studentii depun cereri pentru cazarea in camine

Studentii care ramin pe perioada vacantei in Craiova, pentru practica pedagogica sau ca sa lucreze, au un loc de cazare sigur. Caminul studentesc nr. 8 este pus la dispozitia lor. Pot solicita cazare pentru cele trei luni estivale si oameni din afara facultatii. „In fiecare an am avut cereri din partea studentilor de a ramine cazati in camine. Anul acesta se pune la dispozitia lor Caminul nr. 8, celelalte intrind in renovare. Daca vor fi cereri multe, vom lasa deschis si caminul nr. 9“, a spus Ion Popa, sef Serviciu Social Camine-Cantine.

Pentru un loc in camin, studentii vor fi nevoiti sa scoata din buzunar 770.000 de lei pe luna, adica 25.000 de lei pe zi. Persoanele din afara facultatilor trebuie sa plateasca 100.000 de lei pe zi. „Avem 100 de cereri din partea studentilor. Asteptam ca numarul lor sa creasca o data cu terminarea sesiunii. Am primit solicitari si de la studentii din alte centre universitare. Particularii, pina in prezent, nu au solicitat locuri in camin“, a spus Ion Popa.

„Conditii mizere in camine“

Studentii sint nemultumiti de conditiile din caminele din Craiova, dar nu au alta solutie. „Sint conditii mizere in camine. Sint cazata in unul din caminele studentesti de la Facultatea de Agronomie. Gindacii merg pur si simplu pe mese si paturi. Nu am reusit sa scapam de ei, desi am cumparat numeroase solutii impotriva insectelor! Mi-a aparut o ciuperca pe git, iar medicul mi-a zis ca e din cauza apei din camin. In camere este si caldura insuportabila, desi sint cazata pe partea cu umbra. Nu am alta solutie, nu am bani pentru a sta cu chirie la particulari“, a spus Cristina M., studenta la Matematica-Informatica, anul III.

Studentii se pling de sumele de bani care le sint solicitate pentru reparatii si zugravit. Ei spun ca la inceputul anului universitar le-a fost ceruta suma de 200.000 de lei, bani pentru fondul de rulment. „Ne-au spus ca banii ne vor fi returnati in cazul in care camerele se prezinta in stare buna. Administratoarea caminului nr. 2 mi-a spus ca trebuie sa mai dau 530.000, bani necesari zugravirii camerei, iar banii de rulment nu-i vom primi! Nu inteleg de ce, din moment ce camera se afla in aceeasi stare ca atunci cind am luat-o in primire!“, a spus Mihaela V., studenta la Informatica, anul II.

„Banii strinsi pentru fondul de rulment nu au putut fi inapoiati studentilor deoarece in fiecare an exista reparatii care trebuie efectuate. In ceea ce priveste banii pentru zugravit de care studentii spun ca le-au fost ceruti nu cunosc nimic. Dupa terminarea anului universitar, o comisie face inspectia tehnica, in urma careia se evalueaza costurile unor noi reparatii. Deocamdata, studentilor nu li s-a solicitat nici un leu!“, a mai spus Ion Popa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS