17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRULMENTI Slatina creeaza probleme si dupa ce a fost inchisa

RULMENTI Slatina creeaza probleme si dupa ce a fost inchisa

Societatea RULMENTI SA Slatina, declarata falimentara in aprilie anul trecut, continua sa dea batai de cap autoritatilor din judet.

O verificare efectuata luna trecuta de Directia de Control Fiscal din cadrul Finantelor Publice Olt a scos la iveala ca firma care s-a angajat sa se ocupe de lichidarea intreprinderii slatinene, SC BDO CONTI AUDIT SA Bucuresti, a omis sa plateasca la bugetul de stat obligatiile fiscale. Potrivit organelor de inspectie fiscala care au verificat documentele contabile, societatea slatineana nu a mai platit la bugetul de stat obligatii fiscale reprezentind CAS, somaj etc. in valoare de 4,2 miliarde de lei.

Controlul efectuat la RULMENTI Slatina a avut loc in urma unei adrese oficiale a Ministerului Finantelor Publice (MFP), care a dispus verificarea activitatii economice a societatilor cu capital majoritar de stat care au inregistrat pierderi in perioada 2000-2002.

Concluziile actului de control au fost transmise MFP, care va decide ce masuri va trebui adoptate in acest caz. Potrivit actelor normative in vigoare, firma lichidatoare era obligata ca, din vinzarea oricaror utilaje din cadrul societatii slatinene, sa vireze imediat o parte la bugetul de stat pentru reducerea datoriilor intreprinderii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS