Puterea s-a infratit cu opozitia

Autori


PNL a reusit sa obtina functia de viceprimar si inca un consilier la Slatina dupa ce Ion M. Ion, vicepresedinte al PRM Olt, a trecut la liberali impreuna cu un alt membru al partidului. Membrii Consiliului Local Slatina, precum si noii viceprimari au fost validati ieri in cadrul celei de-a doua sedinte. Reprezentantii PSD si cei ai PRM nu au mai lipsit de data aceasta, explicatia prezentei acestora fiind data de sapuneala aplicata de seful organizatiei partidului de guvernamint din judet, care a constientizat ca toti cei zece oameni ai coalitiei cu peremistii sint insuficienti in fata majoritatii opozitiei. Teama celor prezenti ca noul primar ales, Darius Vilcov (PD), ar putea avea ca adjuncti nu oameni de-ai opozitei, ci dimpotriva, de-ai puterii, a fost risipita chiar dupa depunerea juramintului de catre primar. Doi dintre cei trei consilieri ai PRM au lansat prima „bomba“, anuntind ca demisioneaza din partid si trec de partea opozitiei. Alexe Veisa, de la PSD, a reactionat imediat si a dat drumul celei de-a doua „bombe“: reprezentantii PSD si PRM nu vor face nici o propunere, acestia urmind sa sustina in bloc oamenii propusi de… opozitie!

Consilierii au facut coada la semnarea mandatelor

Noul Consiliu Local Slatina a fost validat in sfirsit ieri, in cadrul celei de-a doua sedinte, dupa ce prima intrunire s-a dovedit un esec in urma neparticiparii reprezentantilor PSD si PRM. Certati de seful partidului de guvernamint din judet pentru chiulul inutil de saptamina trecuta (PSD si PRM detinind doar zece mandate din 21), pesedistii nu au mai lipsit ieri, la fel procedind si peremistii. La intrarea in sala de sedinte, dar si in fata sediului primariei, sute de gura-casca au venit sa ia parte la constituirea consiliului local si la numirea noilor viceprimari, mai ales ca zvonurile din oras dadeau ca sigura o noua „axa a raului“ PSD-PRM, plus un Iuda de partea cealalta, la fel cum se intimplase in Consiliul Judetean Olt.

Dupa efectuarea formalitatilor de rigoare, citirea „condicii de prezenta“ si desemnarea membrilor comisiei de validare, au fost comunicate numele persoanelor care au renuntat la calitatea de consilier: fostul primar, Gheorghe Paunescu (PSD), fostul viceprimar, Marin Postolache (PSD), Carolina Vasile (PSD) si Gheorghe Bodescu (PNL). A urmat apoi depunerea juramintului de catre noii consilieri. Nerabdatori, acestia s-au inghesuit sa semneze certificatele de consilier, formind repede o coada de citiva metri care s-a mentinut pe toata durata evenimentului. Pedistul Darius Vilcov, cel mai tinar primar de municipiu din tara, a avut ceva probleme la asezarea esarfei tricolore de edil-sef deoarece secretarul primariei, Mihai Matei, s-a incurcat in miscari si i-a asezat-o invers. Gafa a fost rapid remediata si Vilcov a jurat cu mina stinga pe Biblie. Vizibil emotionat, el a promis ca va fi un alt fel de primar: „Toti membrii consiliului, indiferent de partid, vor fi colegii mei si impreuna vom forma o echipa. Avem un tel: sa muncim pentru Slatina si sa facem pentru oras lucruri care nu s-au mai facut“.

Doi lideri ai PRM au trecut la PNL


Momentul cel mai asteptat a fost desemnarea candidatilor pentru cele doua functii de viceprimari. Ion M. Ion, fost viceprimar in legislatura precedenta si vicepresedinte al PRM Olt, i-a surprins pe toti cei prezenti cind, cu citeva secunde inainte de anuntarea propunerilor, a cerut cuvintul: „Din motive personale, va anunt in acest moment demisia mea din PRM si faptul ca voi marsa spre Alianta D.A., mai exact spre PNL, partid unde ma voi inscrie!“. Dupa citeva secunde de stupoare, asistenta a izbucnit in aplauze si ovatii. Ion M. Ion a continuat: „Am luat aceasta decizie deoarece, spre deosebire de ceilalti colegi ai mei din partid, eu nu cred ca este morala incalcarea protocolului incheiat pe 10 iunie cu PNL, PD si PUR“. Acesta a anuntat totodata ca va fi urmat in PNL de catre colegul sau, Ilie Margarit.

Surpriza cea mare a venit insa imediat dupa demisia ex-peremistilor. Nici nu se asternuse bine linistea in sala de sedinte ca unul dintre reprezentantii puterii, Alexe Veisa, se si inscrisese la cuvint. Acesta i-a uimit pe cei prezenti cind a declarat: „Pentru binele Slatinei, PSD nu va face nici o propunere si va sustine in bloc propunerile opozitiei“. Candidatii opozitiei, Gabriel Diaconu, de la PD, si Ion M. Ion, proaspatul membru al PNL, au fost acceptati ca viceprimari cu majoritate de voturi. Gabi Diaconu a obtinut 17 voturi „pentru“ dintr-un total de 21, iar Ion M. Ion, 16 voturi.

Numirea noii echipe de la Primaria Slatina a fost salutata de cei prezenti in sala si afara cu aplauze. Obositi de atitea emotii pentru o singura zi, consilierii alesi au decis sa incheie prima sedinta de consiliu si sa lase restul problemelor pentru urmatoarea sedinta.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 30 iunie 2004

Actualitate

» O batrina supravietuieste cu mincare de la studenti
» Cristi lupta pentru a trai
» „Trebuie sa muncesc! Copilul meu are cancer!“
» Harta Doljului – luata la bani marunti
» PETROM isi construieste un motel de miliarde in Turnu Severin
» Ion Vulpe, directorul SNLO, a demisionat
» C. Buca semneaza abia acum „Mereanu“
» Politistii din Dabuleni s-au trezit cu o bomba la post
» Oltenii se internează cu gripă şi pneumonie
» Comedie cu actori din Balteni si victime din politie
» Polivalenta, aspirator de bani guvernamentali
» 25 de persoane au intrat in greva foamei in fata Primariei Turburea
» Noua administratie doljeana si-a stabilit prioritatile
» Angajatii RAADPFL vor ramine fara slujbe
» Craiovenii platesc asigurarea de raspundere civila auto in ultima zi
» Puterea s-a infratit cu opozitia
» Antonie Solomon a plins la televizor
» Afacerile cu pesti si moluste – finantate de SAPARD
» Tone de clor lichid sint transportate lunar spre Tirgu Jiu
» Cetăţenii sirbi au nevoie de viză pentru a intra in Romania

Local

» „Perlele“ oltenilor de la „examenul de bacaloriat“
» Bunicii isi ajuta nepotii la completarea fiselor de admitere
» Trei elevi slatineni, eliminati din examenul de bacalaureat
» Clase de alfabetizare pentru romii adulti
» Partidul ia apa
» ELECTRICA a taiat lumina orbeste
» O familie din Craiova terorizeaza vecinii cu miros de balegar
» Rafuiala cu cocteiluri Molotov la Calafat
» Deziluzia de pe Jiu

Dolj

» Matematica a dat dureri de cap elevilor la bacalaureat
» Doljenii divorteaza din cauza infidelitatii si violentei in familie

Sport

» „Ma felicit ca am reusit sa-l determin pe Gane sa revina la Universitatea“
» S-a renuntat la Miclea, Ungureanu si Tataru
» Njock a promis ca vine astazi
» Pierre a parasit ieri Romania
» „Eu mi-l doream pe Sabin Ilie“
» Noi parteneri pentru promovarea echipei Pandurii
» Negut, Bogoi si Gavrilescu s-au inteles cu Pandurii
» Unde se va opri Grecia?
» Duval va concura pe o masina de Campionat Mondial
» Lusitanii au stors „portocala“
» Buhus si Frunza au semnat cu Universitatea
» „Sper ca Universitatea Craiova sa termine pe podium!“
» Staicu va negocia cu Bosinceanu transferul lui Pascovici
» Amical cu Oltul Slatina
» Alb-albastrii au fost la doctor

Top