6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMunicipiul Drobeta Turnu Severin are un nou consiliu local

Municipiul Drobeta Turnu Severin are un nou consiliu local

Consiliul Local Drobeta Turnu Severin a luat fiinta simbata. Dupa experienta din consiliul judetean, constientizind care le este ponderea in conducerea administrativa a municipiului, consilierii tuturor partidelor politice s-au prezentat simbata la sedinta de constituire a consiliului local. In componenta consiliului local au intrat 11 consilieri ai PSD- Rodin Traicu, Constantin Gherghe, Elena Butusina, Nicolae Tudorescu, Constantin Screciu, Mirela Mateescu, Constantin Zaharia, Vasile Bacalu, Stelian Stancioiu, Constantin Cotarcea si Gheorghe Ungureanu-, trei ai PRM- Mihai Demian, Ion Draghia, Ion Pirvu-, sase ai PNL- Sevastian Bizoi, Constantin Saceanu, Lilica Bosneag, Romulus Vilcu, George Bordea, Ion Cruceru-, si trei ai PD- George Tandarescu, Cornel Ghita, Adrian Draghici.

Primarul Constantin Dinu si cei 23 de consilieri alesi in urma scrutinului din 6 iunie au jurat pe Biblie si pe Constitutie ca vor face, cu buna credinta, tot ce le va sta in puterea si priceperea lor pentru binele locuitorilor municipiului Drobeta Turnu Severin. Dupa ce a fost ales un presedinte de sedinta, in persoana lui Constantin Zaharia, care va conduce lucrarile consiliului pentru urmatoarele trei luni, s-a trecut la desemnarea viceprimarilor. Au fost propusi pentru ocuparea acestei functii Mihai Demian de la PRM, Constantin Gherghe de la PSD si Sevastian Bizoi din partea Aliantei Dreptate si Adevar. Ca si la alegerea conducerii Consiliului Judetean Mehedinti, alianta PSD-PRM a functionat foarte bine, astfel ca viceprimari ai municipiului Drobeta Turnu Severin pentru urmatorii patru ani au fost alesi Mihai Demian si Constantin Gherghe, care au obtinut cite 14 voturi. „Aceasta functie constituie o provocare careia consider ca-i voi face fata si voi realiza ce am promis in campania electorala. Sint inginer de profesie si am activat si ca profesor, ceea ce mi-a oferit prilejul sa invat sa lucrez cu oamenii si cred ca acest lucru imi va fi de mare folos in activitatea pe care o voi depune in continuare“, a spus Mihai Demian.

Surpriza sedintei de simbata a constituit-o alegerea lui Constantin Gherghe in functia de viceprimar. Avocat de succes, relativ recent intrat in politica, el a avut o ascensiune rapida ce a culminat cu ocuparea aceastei functii de conducere in administratia municipiului, in detrimentul altor doritori, membri de partid cu vechime in PSD. „Aceasta functie ma onoreaza si ma obliga. Ma onoreaza pentru ca este o functie in administratia locala si cred ca oricine ar avea aceasta posibilitate ar trebui sa fie onorat si ma obliga intrucit prin insasi activitatea pe care o desfasori in administratia publica locala esti obligat sa respecti doleantele electoratului care te-a votat sau care nu te-a votat. Experienta de avocat ma va ajuta si in activitatea viitoare. Singura politica pe care o voi sustine va fi politica administratiei in slujba cetateanului“, a spus Constantin Gherghe, viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS