16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIn cartierul Fermierului din Craiova se bea apa cu mil

In cartierul Fermierului din Craiova se bea apa cu mil

La o azvirlitura de bat de buricul orasului, in zona Brestei, a rasarit peste noapte un nou cartier al Craiovei. Din lipsa de imaginatie, administratia locala a numit toate strazile din noul cartier „Fermierului“. Aici nu exista apa curenta, canalizare, electricitate sau gaze. Din patru in patru ani mai trece cite un pretendent la fotoliul de primar al Craiovei si le promite un trai mai bun. Dupa ce trec alegerile, alesii cauta sa isi stearga cit mai rapid din minte imaginile de cosmar pe care le-au vazut.

O data ce ai parasit asfaltul de pe strada Brestei si ai intrat in cartierul Fermierului te afunzi in praf, mizerie si multe gropi. Strazile nu au fost nici macar pietruite vreodata, iar canalizarea sau racordarea la reteaua de apa sint SF- uri pentru persoanele care s-au aventurat sa isi construiasca locuinte acolo. Indiferent ca esti bogat sau sarac, ca locuiesti in vila care se invirteste dupa soare sau intr-o cocioaba de chirpici, ai aceleasi necazuri cind e vorba de utilitati.

Singurele surse de apa din zona sint niste puturi din care localnicii scot apa cu bidoane legate cu cablu. Apa este galbena, contine mult mil si nu se poate bea. Cu toate acestea, oamenii o folosesc atit pentru consum, cit si pentru treburile casnice. „Nu aveam alta decit d’asta plina de pamint. O sa murim dracu! Pentru o gura de apa curata ar trebui sa mergem citiva kilometri pina la Cimitirul Bobonete, unde este o fintina“, sustine Aurica Pirvu. Oamenii spera ca noul primar sa aiba mai multa initiativa si sa treaca de la vorbe la fapte.

Toti localnicii fura curent

O alta problema a localnicilor din cartierul Fermierului este lipsa curentului electric. Desi cele citeva sute de locuinte sint racordate ilegal la reteaua de curent electric, toate demersurile facute la Electrica pentru amplasarea citorva stilpi in zona au fost sortite esecului.

„Nu ne aude nimeni de ani de zile. Nici nu mai stim unde sa ne plingem sau cui sa cerem ajutor. In zona asta cred ca se inregistreaza cel mai mare furt de curent electric din Romania. Insa se pare ca nimanui nu-i pasa. Vreau sa ma racordez legal la retea pentru ca nu am chef sa ma aleg cu vreun dosar penal“, sustine Ion Raducan, localnic.

Stefan Croitoru, directorul SC Electrica SA, sucursala Craiova, promite ca pina in toamna zona va fi racordata la reteaua de curent electric a orasului: „Proiectul este deja facut si in toamna ne apucam de lucru“. Referitor la furtul de curent, conducerea societatii recunoaste ca in afara unor controale impreuna cu jandarmii in zona nu se mai poate face mare lucru. Dupa ce trece controlul, racordarile ilegale reapar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS