12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEscrocherie matrimoniala cu poza Andreei Balan

Escrocherie matrimoniala cu poza Andreei Balan

Trei tineri craioveni au pus la cale o escrocherie inedita pe internet, prin intermediul unui site de anunturi matrimoniale. 17 americani, momiti cu poza cintaretei Andreea Balan, au trimis bani pe adresa unei eleve din clasa a XII-a de la Colegiul National „Fratii Buzesti“ din Craiova, convinsi ca astfel si-au gasit viitoarea nevasta, iar fata din poza va folosi acesti bani pentru a ajunge in America.

Anunt matrimonial cu poze de naucit mintile americanilor

Adrian Ioan Fuior, de 20 de ani, student in anul I la Facultatea de Mecanica din Craiova, si prietenul sau, Ionut Mircea Geica, de 18 ani, elev in clasa a XI-a la Grupul Scolar Energetic Craiova, ambii impatimiti ai calculatoarelor, au avut ideea de a face bani prin intermediul anunturilor matrimoniale de pe internet. Pentru acest lucru aveau nevoie de o partenera, de a carei identitate sa se foloseasca si pe adresa careia sa soseasca banii.

Cu vreo trei luni in urma, intr-o sala de internet din Craiova, Fuior a „agatat-o“ pe Irina Maria Petcut, de 19 ani, eleva in clasa a XII-a la Colegiul National „Fratii Buzesti“ din Craiova, careia i-au propus sa colaboreze pentru a da lovitura pe internet, iar fata a acceptat.

Dupa ce au batut palma, cei doi baieti s-au apucat de treaba. Au conceput un anunt matrimonial in numele Irinei Petcut, dar folosindu-se de citeva poze sexy ale cintaretei Andreea Balan – luate de pe site-ul artistei – si au plasat anuntul pe site-ul www.americansingles.com. Nu au asteptat prea mult, pentru ca americanii care isi cautau prin intermediul acestui site o partenera au si inceput sa trimita e-mail-uri. Printre ei, cel mai insistent parea Gary Lucas, de 65 de ani, din Arizona.

„Daca esti serios, as fi de acord sa vin la tine in SUA si sa ne casatorim“

Gary Lucas a inceput trimita e-mail-uri pe adresa de internet a Irinei Petcut. De fapt, la mesaje ii raspundeau Geica si Fuior, care il trimiteau americanului raspunsuri de genul: „Sint studenta in ultimul an la medicina“, „M-am saturat de regimul din Romania“ si „Daca esti serios, as fi de acord sa vin la tine in SUA si sa ne casatorim“. Extaziat de poza Andreei Balan, americanul, ca sa para mai convingator, a trimis prin e-mail chiar si un filmulet cu vila in care locuieste, situata pe malul unui lac, mentionind ca, daca fata visurilor lui va accepta sa vina in SUA, acolo isi va petrece zile minunate.

Gindindu-se ca l-au tinut destul in tensiune pe american, cei doi craioveni i-au trimis un mesaj (chipurile, din partea fetei din poza) in care il rugau sa trimita 2.000 de dolari, bani necesari pentru obtinerea vizei, formalitati si pentru drum. Americanul i-a trimis doar 1.000 de dolari, bani pe care i-a ridicat de la posta chiar eleva Irina Petcut, impartindu-i cu partenerii de „afacere“, Geica si Fuior.

Citeva zile mai tirziu, cei doi baieti ii trimit urmatorul e-mail americanului – tot in numele Irinei Petcut: „Am incercat sa parasesc Romania, dar nu mi-au dat voie sirbii sa-mi continuu drumul, pentru ca ar fi insemnat sa trec printr-o zona de razboi“. Insa, craiovenii au trimis un raspuns de genul „Voi incerca sa iau avionul, dar pentru asta mai am nevoie de 900 de dolari“, solicitind ca banii sa fie trimisi de aceasta data nu pe numele Irinei Petcut, ci pe cel al prietenei lui Fuior, care era chiar sora lui Geica. Cum nici dupa cea de-a doua transa de dolari fata din poza n-a sosit in SUA, americanul a sesizat autoritatile.

Alti 16 americani escrocati in acelasi mod

Cazul a fost preluat de FBI, care a cerut sprijinul politistilor Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (CZCCOA) Craiova. Politistilor nu le-a fost prea greu sa descilceasca itele acestei inselatorii si sa-i identifice pe autori.

„Utilizind acelasi mod de operare, cei trei tineri craioveni – Fuior, Geica si Petcut – au mai escrocat alti 16 cetateni americani, de la care au primit peste 10.000 de dolari. In prezent, continuam investigatiile, pentru a stabili daca nu sint si alte victime ale acestei escrocherii pe internet“, a precizat comisarul-sef Gheorghe Bica, seful CZCCOA Craiova.

Cei trei tineri craioveni sint cercetati de politisti si procurori in stare de libertate, fiind acuzati de asociere in vederea savirsirii de infractiuni si inselaciuni in forma calificata. Pentru escrocheria pe care au pus-o in practica, fiecare dintre ei risca pina la 15 ani de puscarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS