16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBaile publice din Craiova vor arata ca in Occident

Baile publice din Craiova vor arata ca in Occident

Anul acesta, baile publice din Craiova vor fi aliniate la standardele europene. In prezent, acestea sint inchise din cauza nerentabilitatii. Administratorul bailor publice, Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova, percepea o taxa de acces de 25.000 de lei.

„Baile publice devenisera neconvenabile financiar, din cauza pretului piperat al gazelor. In ultimul timp, numai cei de la Salubritate mai veneau acolo pentru a le folosi. Din aceasta cauza, ne-am hotarit sa le renovam. In functie de bugetul alocat de primarie, vom demara lucrarile de imbunatatire a incaperilor unde se afla acestea. Trebuie schimbate dusurile, dar si toate instalatiile sanitare. Modernizarea presupune si infiintarea unei sectii de masaj. Pina la sfirsitul anului, vor exista si in Craiova bai publice ca in Occident. Speram ca vom fi si pe placul oamenilor mai instariti“, a declarat Ilie Badescu, director la RAADPFL.

Baile publice beneficiaza in prezent de un cazan de incalzire a apei foarte vechi si care are un consum destul de mare. In decursul anilor, au fost situatii cind gazele, necesare furnizarii apei calde, au fost taiate din cauza restantelor.

„Pina in 1997, mergeam si eu, si sotul meu la baile publice. Preturile erau mici si calitatea serviciilor acceptabila. Din pacate, mai tirziu am observat ca veneau numai oameni saraci si de atunci am evitat sa ne mai ducem. Acum craiovenii si-au instalat in propriile locuinte saune si tot felul de minunatii. Chiar daca vor fi imbunatatite, nu vor avea un succes prea mare“, a concluzionat Mirela Iures, de 47 de ani, din cartierul craiovean 1 Mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS