11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimaria Craiova a fost cistigata cu greu de PSD

Primaria Craiova a fost cistigata cu greu de PSD

Batalia in al doilea tur de scrutin pentru fotoliul de primar in cele 67 de localitati doljene a fost crincena. Multi au pierdut la mustata, facind infringerea si mai amara. Primarii alesi asteapta sa fie validati si sa isi intre in piine.

Desi PSD se poate considera marele cistigator al alegerilor locale in Dolj, are totusi citeva localitati in care a pierdut si si-ar fi dorit mult sa cistige. Este vorba de acele localitati unde in mandatul trecut au fost primari din opozitie si s-au mentinut pe pozitie.

La Craiova, batalia a fost pe muchie de cutit, intre cei doi candidati, Antonie Solomon si Marian Jean Marinescu, existind o diferenta de numai doua procente.

Antonie Solomon, invingator in turul doi cu 51,6 %, recunoaste ca a avut emotii foarte mari in asteptarea rezultatelor. El sustine ca abia asteapta sa fie validat pentru a se apuca de treaba in calitatea de edil- sef al urbei: „Prioritare pentru mine vor fi salubrizarea orasului, siguranta cetateanului si stirpirea ciinilor comunitari. Abia dupa ce voi pune aceste trei lucruri la punct ma voi gindi si la locuri de munca si atragerea de investitori“.

Marele perdant, Marian Jean Marinescu, cu 48,4%, a fost convins pina in ultima clipa ca va cistiga cursa pentru Primaria Craiova. De altfel, el a fost la numai doua procente de cistigarea fotoliului de primar. Marinescu sustine ca singurul regret pe care il are cu privire la alegerile locale este faptul ca s-a decis prea tirziu sa intre in cursa electorala: „Trebuia sa o fac mai devreme. Dar asta este, viata merge inainte! Deocamdata voi ramine consilier judetean, iar mai tirziu vom vedea“.

Primariile oraselor Calafat, Dabuleni si Segarcea au fost cistigate de PSD, in timp ce liberalii au cistigat la Filiasi, Bailesti si Bechet. Per total, PSD a cistigat 74 de primarii, PD- 14, PNL- opt, PUR, PRM si PNTCD- cite patru, PUNR si PND- cite un fotoliu de primar, iar un candidat independent a cistigat Primaria Celaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS