10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePSD a pierdut Primariile Rovinari si Motru

PSD a pierdut Primariile Rovinari si Motru

• Mioara Andronie, viitoarea primarita din Scoarta, a fost agresata de contracandidatul ei, pesedistul Valeriu Trufelea • Gorjul ramine fieful PSD cu 47 de primari din 70 • Opozitia se mai bate doar pentru consiliul judetean

Biroul Electoral Judetean a validat rezultatele alegerilor locale desfasurate in judetul Gorj, in cel de-al doilea tur de scrutin. In Gorj, PSD a obtinut 47 de posturi de edili dintre cele 70. PD a obtinut 11 posturi de primar, PNL, PRM si PUNR – cite trei si PNG – doi. Primaria Lelesti va fi condusa de un independent. PSD a obtinut 15 primari in plus, fata de alegerile din 2000.

In Motru, lupta s-a dat intre reprezentantul PSD, Ion Iorga, actualul primar, si candidatul PRM, Dorin Hanu. Acesta din urma s-a impus cu aproape 20 de procente mai mult fata de contracandidatul sau.

La Rovinari a avut loc una dintre cele mai dure competitii electorale, care pe alocuri a degenerat, fiind nevoie de interventia politiei pentru calmarea spiritelor. Liderul local al PSD, primarul in functie Ilie Rautescu, s-a confruntat cu reprezentantul PD, omul de afaceri Dorin Filip, care a cistigat la o diferenta de numai 123 de voturi.

Lupta pentru sefia Consiliului Judetean Gorj

In Tismana a cistigat reprezentantul PRM, Costel Buzianu, in fata candidatului PSD, Ion Luculescu, actualul primar. Dintre cele 70 de primarii din judet, sase vor fi conduse de femei – patru de la PSD si cite una de la PUNR si PD. Este vorba de Primariile din Alimpesti, Berlesti, Licurici, Scoarta, Stejari si Tintareni.

La Scoarta, candidata PD, Mioara Andronie, cea care a cistigat in fata actualului primar PSD, Valeriu Trufelea, sustine ca acesta a agresat-o si i-a adus injurii. Trufelea a declarat ca nu a facut altceva decit sa o traga de mina din fata sectiei de votare si sa ii spuna sa nu mai stea acolo. Politia nu a demarat vreo ancheta.

Viitorul primar independent de la Lelesti, omul de afaceri Marian Rotaru, este cercetat de politie pentru ca, in timpul campaniei electorale, le-ar fi dat mici si bere alegatorilor. Satenii sustin ca, pe linga mici si bere, au mai primit un colac si o luminare. In ceea ce priveste consiliul judetean, situatia este in continuare incerta. Astazi are loc a treia sedinta pentru validarea consilierilor judeteni si desemnarea unui nou presedinte. In carti sint actualul vicepresedinte al CJ Gorj, Ion Calinoiu, si reprezentantul PRM, Dan Ilie Morega.

Eventualele surprize ar putea veni din partea lui Pantelimon Manta – PD si Ilie Rautescu – PSD, care a pierdut fotoliul de primar la Rovinari. Daca reprezentantii PRM si PD nu se vor prezenta nici astazi la sedinta, isi vor pierde mandatele de consilieri judeteni. Locul acestora va fi luat de urmatorii de pe liste.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS