17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateChiriasii restantieri vor fi evacuati

Chiriasii restantieri vor fi evacuati

130 de familii din Craiova au ramas in 2004 restantiere la plata chiriei catre Regia Autonoma a Administratiei Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL). Desi sumele percepute sint modice, unii craioveni au refuzat sa le achite.

„Cei care nu si-au platit chiriile au fost actionati in judecata, iar daca nu se conformeaza si nu isi achita restantele vor fi evacuati. Preturile de inchiriere a camerelor sint foarte mici tocmai pentru ca ei sa le poata plati. Spre exemplu, in centru, chiriasilor li se cere sapte mii de lei pe metru patrat, pentru locuintele in care stau. Pe cei care au ramas in urma cu banii vom fi nevoiti sa ii scoatem din case, daca nu respecta regulile. Daca se hotarasc sa achite ii vom lasa in continuare acolo“, a declarat Ilie Badescu, director la RAADPFL.

In prezent, in Craiova, 1.600 de persoane platesc chirie la RAADPFL.

„La primarie nu dam mult pentru casa, 300.000 de lei pe luna. Vecinii ne spun chiar ca astia au facut pomana cu noi pentru ca ne cer atit de putini bani. Pentru noi este insa mult. Locuim sapte persoane in doua camere. Munceste doar unul dintre baieti pentru ca pe ceilalti ii trimit la scoala. Cit ia el pe luna nu ne prea ajunge. Din cauza asta, mai raminem citeodata in urma cu chiria. Dar mereu o achitam pentru ca ne e frica sa nu ne dea afara din casa. Am auzit ca pe o vecina au dat-o in judecata ca sa ia banii de la ea. De unde sa ii dea, daca nu are nici un venit. In casele de la stat stau doar oameni nevoiasi. Cei care au bani nu locuiesc cu chirie“, a spus Mirica Ilie, una dintre chiriasele RAADPFL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS