13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIn Dolj, turul doi al alegerilor a trecut fara probleme

In Dolj, turul doi al alegerilor a trecut fara probleme

Spre deosebire de primul tur de scrutin, cind reclamagiii „au incins“ telefoanele de la Biroul Electoral Judetean (BEJ) Dolj si Biroul Electoral Municipal (BEM) Craiova, la al doilea tur al alegerilor presedintii circumscriptiilor electorale au fost cei care au folosit mai mult telefonul. La intervale scurte de timp, ei anuntau ca lipsea un bec in sectie, ca telefonul nu avea ton, ca la vot s-a prezentat un tinar care a implinit 18 ani intre cele doua tururi de scrutin. Despre infractiuni majore, nici vorba. Doar zvonuri.

• Cea mai haioasa reclamatie a venit de la Sectia nr. 62 din Craiova, din partea presedintelui, care s-a plins ca membrii sectiei de votare nu au unde sa isi faca nevoile. „Toaleta era inchisa, nu venise administratorul cu cheia si a trebuit sa ne sune pe noi sa luam masuri“, a spus amuzat Lucian Mihai Zamfir, presedintele BEM Craiova.

•O situatie neobisnuita a fost inregistrata in sectia de votare din comuna Seaca de Padure, judetul Dolj. La prima ora, toate cabinele de vot erau intoarse cu fata spre perete. Nici unul dintre membrii sectiei de votare nu si-a explicat cum a fost posibil un asemenea gest, in conditiile in care se presupune ca sectia a fost pazita. Dupa ce i-au informat pe cei de la BEJ, presedintele sectiei, ajutat de citiva alegatori care au venit cu noaptea in cap la urne, au asezat cabinele asa cum trebuia.

• Observatorilor Pro Democratia li s-a interzis accesul intr-o sectie de votare din orasul Filiasi. Acestia au fost primiti in sectie la interventia presedintelului BEJ Dolj.

La Maglavit, delegatii PSD in sectiile de votare au cerut anularea acreditarilor a sase membri LADO si Pro Democratia, acuzindu-i ca sint membri PD si, mai mult, au grade de rudenie cu Gheorghe Fintina, candidatul PD la functia de primar. Este vorba de Toma Vasile, Zamfir Danut Mircea Constantin Ciobanu, Liviu Vadeanu, Ovidiu Ridiche, Liviu Ridiche.

Pentru turul al doilea de scrutin al alegerilor locale au fost acreditati peste 500 de observatori in toate sectiile de votare din judet.

•Primarul in functie de la Magalvit, Ion Dinu, si candidat din partea PSD pentru un nou mandat, deranjat ca membrii sectiei de votare ies prea des la aer s-a infuriat. Chiar sub nasul gardienilor, aceste a imbrincit-o pe Silvia Petrescu, de 52 de ani, reprezentanta PD in sectia de votare.

Democratii au depus o plingere atit la BEJ, cit si la politie.

• Un craiovean s-a trezit cu mai multe timbre autocolante lipite pe cartea sa de identitate, imediat dupa ce si-a exercitat dreptul de vot. Intimplarea s-a petrecut la Sectia nr.109, din Craiova, unde unul dintre membrii sectiei de votare, din neatentie, a aplicat mai multe timbre autocolante pe acelasi document de identitate. Autocolantele aplicate in plus pe cartea de identitate a alegatorului au fost anulate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS