10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCursurile gratuite pentru soferi i-au atras pe craioveni

Cursurile gratuite pentru soferi i-au atras pe craioveni

Programul „Scoala de soferi“, initiat de Agentia Nationala pentru Sprijinirea Initiativei Tinerilor (ANSIT), in colaborare cu Automobil Club Roman (ACR), s-a bucurat de succes in rindul craiovenilor.

Acesta se adreseaza tinerilor cu virsta intre 18 si 35 de ani, care se pot inscrie pentru a urma cursurile oferite de filiala ACR din Craiova si a putea obtine permisul de conducere, gratuit sau cu reducere. De acest sistem, in 2004, vor beneficia 1.000 de tineri din toata tara. Pe listele de inscrieri, prioritate au olimpicii internationali, cistigatorii olimpiadelor nationale, studentii.

Pentru a participa la cursuri, tinerii au nevoie de o recomandare din partea ANSIT, centrul teritorial Craiova, care se va anexa la dosarul cerut de ACR. Conform protocolului semnat intre cele doua institutii, cei care vor obtine carnetul de conducere dupa absolvirea programului „Scoala de soferi“ vor dobindi si calitatea de membru ACR.

„Proiectul a fost demarat in septembrie 2003, iar protocolul s-a incheiat pe o perioada de zece ani. Cursantii vor obtine permisul doar pentru categoria B. Doritorii pot apela in continuare la noi. Cererile vor fi trimise la ANSIT Bucuresti, iar apoi predate ACR Bucuresti, care va distribui solicitarile la filialele din tara. Pina in prezent au fost aprobate peste 37 de cereri. Pe linga cele care au venit la noi, sint si cele trimise direct la Bucuresti. Oricum, programul a avut succes“, a declarat Gabriela Matei, referend la ANSIT Craiova.

„Programul oferit de guvern este foarte bun. Eu nu am reusit sa ma inscriu inca pe lista de prioritati. Sint student la Facultatea de Drept si nu am posibilitatea sa dau trei- patru milioane de lei pentru a face scoala de soferi si a lua permisul. Din aceasta cauza incerc sa depun actele pentru a putea beneficia de gratuitate la obtinerea carnetului de conducere“, a spus Costi Ilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS