17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlegatorii, carati cu microbuzul la urne

Alegatorii, carati cu microbuzul la urne

„Este gratis, poftiti in masina, mergem la vot!“, imbiau soferii platiti sa care populatia cu drept de vot din comunele doljene Cosoveni si Leu. Doua microbuze puse la dispozitie de Regia Autonoma de Transport Craiova, avind numerele de inmatriculare DJ- 06- HNY si DJ-06-HMN, au avut misiunea de a bate ulitele satelor din comune in lung si-n lat pentru ca nehotaritii sa-si lase balta treburile gospodaresti si sa se duca la vot. In microbuz nu avea voie oricine sa urce. Alaturi de soferul propagandist, statea in umbra un membru PSD, care indica persoanele care au voie sa urce sau nu in microbuz. „Daca stia ca esti cu aia de la opozitie nu te lasa sa urci, chiar daca spuneai ca vrei sa votezi“, sustine un localnic.

Conducerii RAT i s-a parut normal ca votantii sa fie carati la urne cu microbuzul. „Si ce e rau in asta? Foarte bine ca duc oamenii la vot!“, a replicat Iulian Ocroteala, directorul RAT Craiova. „Nu stiu in momentul acesta sa va spun cine a inchiriat masinile, probabil ca cei de la primarie, dar este contract facut, totul este in regula. Si apoi, as fi nebun sa nu ajut procesul de votare“, a mai spus seful regiei.

Tot efortul depus de PSD pentru a convinge lumea sa mearga la vot se pare ca a fost zadarnic deoarece localnicii au fost mai preocupati de prasitul porumbului decit de alegerea primarului.

In ambele comune, democratii s-au confruntat in turul doi de scrutin cu social-democratii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS