21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei suflete traiesc intr-o saracie lucie

Trei suflete traiesc intr-o saracie lucie

Florin Grigorescu si Mariana Chindea, din Craiova, locuiesc impreuna cu copilul lor de noua luni in conditii mizere. Pe strada Polovragi, la nr. 37 isi duc viata plina de suferinta cele trei suflete. Mariana avea doar 16 ani cind cersea in gara din Craiova. Intr-o zi, Florin a trecut pe linga ea si, impresionat de soarta fetei, i-a propus sa mearga cu el acasa. Sa faca impreuna o familie. Ea a fost de acord si de doi ani isi duc zilele impreuna. Intr-o casa din pamint au o singura camera locuibila. Acoperisul este cazut, iar pe jos, pamintul s-a transformat in namol.

Florin a avut o viata chinuita. Cind avea doar 16 ani, a mers cu prietenii la strand la Isalnita. La intoarcere au luat trenul, dar a alunecat si a ramas fara un picior. „Cind aveam 16 ani, am alunecat din tren si am ramas infirm. Mama a murit si eram singur pe lume. Mai am o sora, dar are viata ei, problemele ei si nu ma poate ajuta. Noroc cu bunicul, ca ne-a lasat sa stam in casuta lui. A fost singurul nostru sprijin. Cind am cunoscut-o pe Mariana, mi-a fost mila de ea. Eu ii puteam intelege suferinta. Am rugat-o sa stam impreuna, sa fim o familie. Din 18 septembrie 2002 am adus-o acasa. Ea si copilul nostru sint totul pentru mine. Ei sint familia mea. Eu infirm, bunicul la fel, ea este singurul nostru ajutor“, a spus Florin.

Mariana a avut aceeasi soarta lipsita de noroc. Ramasa fara mama, tatal ei a internat-o intr-un centru de plasament. „Nu am suportat sa stau la casa de copii. Am fugit. Eu sint din Sighisoara. Cind m-am vazut internata in centrul de copii, am decis sa iau viata in piept. M-am urcat in tren si am coborit la Craiova. Stateam, dormeam si cerseam in gara. Acolo l-am intilnit pe Florin“, a spus tinara.

Florin a recunoscut copilul cind s-a nascut, insa nu a fost trecut in certificatul de nastere

Cind si-au dat seama ca asteapta un copil, bucuria a fost imensa. Erau saraci, dar asteptau rodul dragostei lor. Au jurat sa nu-l indeparteze nici o clipa de linga ei. Dupa ce a nascut, Mariana a avut un moment de disperare. „Ma intrebam cu ce o sa-l crestem. Stiam ce conditii avem acasa si, intr-un moment de criza, am fugit. Am luat copilul si am plecat la Sighisoara, la familia mea. M-am internat intr-un centru maternal in Tirgu Mures, dar nu am putut sa stau departe de tatal copilului meu. I-am trimis o scrisoare si a venit si m-a adus acasa“, a spus Mariana.

Copilul a fost recunoscut de Florin in spital, dar pe certificatul de nastere, in dreptul tatalui scrie „necunoscut“. „ Eu mi-am recunoscut copilasul, pe biletul de iesire din spital sint trecut. Dar cum Mariana a fugit la Tirgu Mures, certificatul a fost eliberat in lipsa mea. Cei din centrul maternal au rezolvat problema certificatului. In dreptul tatalui nu m-au trecut si sufar din cauza asta. Nu stiu ce trebuie sa fac ca sa reusesc sa schimb certificatul, sa mi se treaca numele. Doar e copilul meu!“, a spus tinarul.

Ei vor sa se casatoreasca, sa fie in rindul lumii, dar nu au posibilitati materiale. Singurul venit al celor trei este pensia lui Florin, de 1.300.000 de lei. Nici macar alocatia pentru copil nu o primesc. „Daca ne-am casatori, am reusi si noi sa fim o adevarata familie si civil, si in fata lui Dumnezeu! Am trece si copilul in acte. Nu primim nici alocatia, cred ca din cauza ca nu e recunoscut“, a spus tatal copilului.

Bunicul a cerut sa fie dus la azil

Cei trei locuiesc in conditii greu de imaginat. Casa nu are acoperis, iar pe jos este pamint. Una dintre camere este un adevarat grajd. In camera in care dorm au un pat si o improvizatie de patut pentru copil. Din cauza ploilor, camera in care statea bunicul lui Florin a devenit nelocuibila. Are tavanul cazut si peretii crapati. Vazind ca nu are cum sa mai locuiasca in aceste conditii si dorind sa-si ajute totusi nepotii, batrinul a cerut sa fie internat in azil.

„Casa-i de chirpici si, din cauza ploilor, cartonul folosit drept tavan a cazut. Nici macar curent electric nu avem. In casa ploua ca si afara. Bunicul nu a avut unde sa mai stea, a plecat la azil si ne-a lasat pe noi. Avea o singura solutie – sa doarma cu noi in camera sau eu sa-mi iau familia sa plec pe strazi.

A vrut sa plece el“, a spus Florin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS