10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePNL ofera PRM-ului postul de presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti

PNL ofera PRM-ului postul de presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti

Consilierii Aliantei Dreptate si Adevar nu s-au prezentat nici la cea de-a doua sedinta de constituire a Consiliului Judetean Mehedinti. Dupa ce simbata consiliul judetean nu s-a constituit din cauza neintrunirii cvorumului necesar de doua treimi, lucrarile sedintei s-au aminat pentru marti, cind istoria s-a repetat. Dupa prezenta efectuata de prefectul Dan Trancota, s-a constatat lipsa consilierilor din Alianta D.A., sedinta fiind aminata pentru miine, la ora 11.00. Dupa sedinta, prefectul a instiintat in scris organizatiile judetene ale PNL si PD, cu privire la cea de-a treia intrunire a sedintei de constituire, solicitind sa i se prezinte motivele care i-au retinut pe consilierii Aliantei D.A. sa nu ia parte la sedintele de constituire. „In caz ca absenteaza si pe 18 iunie, le-am solicitat consilierilor alesi pe listele PD si PNL sa prezinte si motivele care au determinat absenta de la cele trei sedinte convocate legal. Daca nu vor fi prezentate motivatii temeinice, consideram absentele nemotivate si ii rugam sa asigure prezenta in sala a supleantilor de pe lista de candidati. Daca nu va fi prezentata nici aceasta lista, consideram acest lucru refuz al partidelor de a trimite lista cu supleanti si o apreciem epuizata. Ca urmare, voi dispune organizarea de alegeri pentru completarea posturilor declarate vacante conform OG nr. 35/2002, aprobata prin Legea nr. 673/2002“, a spus Dan Trancota, prefectul judetului Mehedinti.

Prin cumularea de mandate, PNL, PD si PRM ar realiza majoritatea in Consiliul Judetean Mehedinti si in Consiliul Local al municipiului Drobeta Turnu Severin. Ca urmare, Alianta PNL- PD Mehedinti s-a adresat in scris Organizatiei Judetene a PRM, oferindu-i postul de presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti si prima alegere pentru cele doua functii de viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin. „PNL Mehedinti a hotarit sa renunte in favoarea PRM la functia de presedinte al consiliului judetean. Si, conform intelegerii incheiate cu ei pe 21 mai, au dreptul la prima alegere pentru cele doua functii de viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin. De asemenea, le oferim sprijinul nostru direct pentru alegerea candidatilor PRM in turul doi al alegerilor locale si pentru nominalizarea viceprimarilor. Credem ca forta politica a PRM va fructifica in mod corect functia de presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti si pe cele de viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin in folosul comunitatilor acestui judet“, a spus Ioan Alexandru Mortun, presedintele PNL Mehedinti.

Prezent ieri in Mehedinti, Theodor Stolojan, presedintele Partidului National Liberal, spera ca organizatiile locale ale PRM si PUR sa ia decizia corecta si sa vina alaturi de Alianta D.A.. „Am sperat cu totii ca partidele mai mici, care in acesti ani au condamnat coruptia si baronii locali ai PSD-ului, sa vina alaturi de noi ca sa formam majoritatea in consiliul judetean si in cel local al municipiului Drobeta Turnu Severin. Nu-i putem obliga. Dinsii vor lua decizia potrivita, dar cetatenii care au votat PRM si PUR se vor uita atent ce au facut aceste partide cu votul lor: au sprijinit mai departe baronii locali ai PSD-ului ori s-au alaturat Aliantei Dreptate si Adevar, pentru a matura aceasta mafie locala pesedista de la conducerea judetului si a municipiului Drobeta Turnu Severin. Noi ii asteptam inca. Le-am facut o propunere corecta. Dinsii vor decide de partea cui doresc sa fie, de partea hotiei sau de partea dreptatii si a adevarului. Mehedintenii nu le-au dat votul celor de la PRM ca sa cistige tot PSD-ul. Daca aveau aceasta intentie, votau direct PSD. Daca nu-si schimba optiunea, la a treia convocare vom participa la sedinta de constituire a Consiliului Judetean Mehedinti“, a spus Theodor Stolojan, presedintele Partidului National Liberal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS