3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFlorin Circiumaru are trei dosare penale la politie

Florin Circiumaru are trei dosare penale la politie

• Emil Mota, prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, spune ca la politie sint zeci de dosare penale in care sint anchetati primari gorjeni • Marti, conducerea Parchetului si cea a Inspectoratului Judetean de Politie Gorj se vor intilni pentru a vedea de ce se tergiverseaza anchetele in dosarele care vizeaza primari

Primarul Florin Circiumaru este cercetat in trei dosare penale care se afla la Inspectoratul Judetean de Politie Gorj. Mai multi cetateni care au hotariri judecatoresti definitive, care se refera in general la restituirea de terenuri, nu pot fi pusi in drepturi din cauza primarului din Tirgu Jiu. Cele trei dosare se afla inprezent la IJP Gorj, toate fiind in lucru la ofiterul Gridan.

Cetatenii afectati au mers ieri in audienta la prim-procurorul Emil Mota, pentru a-i cere lamuriri despre anchete. Ion Irod din Tirgu Jiu a depus o plingere penala pentru abuz in serviciu impotriva lui Circiumaru. Cetateanul se afla in posesia unei decizii a Curtii de Apel Craiova, prin care i se recunoaste dreptul de proprietate asupra unui teren din municipiu. In prezent, din cauza refuzului primarului de a executa sentinta, cetateanul nu poate sa-si inregistreze terenul in Cartea Funciara si implicit nu il poate folosi. Serviciul Juridic al primariei a contestat in permanenta hotarirea judecatoreasca respectiva.

„Este o situatie inacceptabila!“

Un alt dosar are la baza plingerea Ligiei Argintaru, care asteapta de asemenea ca Florin Circiumaru sa aplice o decizie a Curtii de Apel Craiova. Femeia nu poate sa intre in posesia terenului situat pe strada 11 Iunie, pe care intentioneaza sa il vinda. Suprafata de teren respectiva este traversata de o conducta de apa, foarte veche si iesita din termenul de garantie. Instanta a obligat primaria si prestatorul de servicii, SC AQUATERM, sa devieze traseul conductei de alimentare si pe primar la daune cominatorii de 100.000 de lei pe zi.

„De la emiterea deciziei am de primit 25 de milioane de lei. Nu am primit nici un ban si vreau sa vind terenul pentru ca nu am unde sa locuiesc“, a spus Ligia Argintaru. Aceasta a afirmat ca va depune o noua plingere la Parchet impotriva IJP pentru tergiversarea cercetarilor.

Alt dosar este cel al Rodicai Marian, mandatata de fostii proprietari, respectiv Diaconescu si Vonica, sa obtina un titlu pentru un teren din Piata Centrala. „Acest dosar a fost trimis la politie cu propunerea clara de incepere a urmaririi penale. Are termen de solutionare data de 22 iunie. In situatia in care o sa inceapa urmarirea penala, o sa inceapa si primarul sa isi faca si datoria. Mai e o saptamina. O sa am o intilnire cu comandantul politiei pentru a vedea ce se intimpla cu aceste dosare. Exista zeci de dosare in care sint cercetati primari. Este o situatie inacceptabila“, a declarat Emil Mota, prim-procurorul Parchetului Judetean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS