6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDespagubiri de 1,2 miliarde pentru gospodariile calamitate din Dolj

Despagubiri de 1,2 miliarde pentru gospodariile calamitate din Dolj

Pagubele produse in ultima saptamina in gospodariile doljenilor de furtuna au fost evaluate de autoritati la peste 1,2 miliarde de lei. Banii pentru despagubiri vor fi ceruti guvernului, din fondul de rezerva. La acestea se adauga solicitari pentru importante cantitati de materiale de constructii.

Prefectul de Dolj, Ion Calin, a precizat marti ca la nivelul judetului s-a intocmit o lista cu evaluarea financiara a pagubelor produse in ultima saptamina de calamitati. Astfel, doua podete distruse in comuna Dragotesti au fost evaluate la 170 de milioane de lei, un podet de la Teslui – la 200 de milioane de lei, iar doua drumuri in localitatea Farcasu – la 800 de milioane. Tot aici ar fi nevoie de ajutor in materiale de constructii constind in 1.500 de tigle si 350 de placi de azbociment. La Tuglui au fost distruse un drum comunal si unul satesc, tot aici autoritatile inventariind un necesar de 1.200 de tigle si 200 de placi din azbociment pentru cele aproximativ 20 de gospodarii afectate de furtuna. In localitatea Teasc, pagubele estimate pentru doua gospodarii inundate se ridica la circa 60 de milioane de lei.

Daca pagubele din gospodarii vor fi compensate de stat, nu acelasi lucru se poate spune despre proprietarii de terenuri agricole, care nu vor primi nici un ban pentru sutele de hectare calamitate daca nu si-au asigurat culturile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS