8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePatron strain, angajez muncitor oltean

Patron strain, angajez muncitor oltean

Reprezentanti ai Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM) au venit la Craiova pentru a prelua dosarele persoanelor din judetele din sudul tarii care vor sa munceasca in strainatate. Este vorba despre solicitantii calificati in meseriile de bucatar, sudor in argon si CO2, ospatar, ingrijitor de animale, agricultor, macelar si sofer categoriile B, C, E. Conditiile care trebuie indeplinite de solicitanti sint: pentru agricultori – virsta este cuprinsa intre 20 si 40 de ani, ospatarii si bucatarii trebuie sa aiba virsta cuprinsa intre 20 si 40 de ani si o vechime in carnetul de munca de cel putin doi ani, ingrijitorii de animale trebuie sa aiba minimum trei ani vechime in cartea de munca si virsta maxima 45 de ani, iar in cazul macelarilor, acestia trebuie sa aiba o vechime de minimum doi ani inscrisa in cartea de munca si virsta de pina la 40 de ani. De asemenea, se mai cauta soferi avind categoriile B, C si E cu experienta in transportul international, virsta de maxima 45 de ani si o vechime inscrisa in carnetul de munca de minimum patru ani, iar sudorii trebuie sa aiba pina la 40 de ani si o vechime de cel putin patru ani inscrisa in cartea de munca.

Acte peste acte

Maria Puscas, directoarea Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Olt, a precizat ca persoanele care doresc sa participe la preselectie trebuie sa-si depuna dosarele pe 15 si 16 iunie, la sediul AJOFM Craiova. Dosarul trebuie sa contina copie dupa buletin si pasaport, copie dupa actele de studii si certificatele de calificare legalizate la notariat, cazier judiciar in original, copie dupa cartea de munca (toate paginile scrise legalizate), declaratie la notariat ca persoana respectiva nu beneficiaza de pensie de boala. La dosar mai trebuie depuse o adeverinta de la medicul de familie ca persoana respectiva este sanatoasa si ca nu figureaza in evidentele medicale cu boli cronice, fisa personala, trei fotografii color tip pasaport si Curricullum Vitae.

Dosarele acceptate vor primi numere de inregistrare, iar persoanele titulare vor primi bonuri pe care vor fi inscrise aceleasi numere de pe dosare. Solicitantii trebuie sa stie insa ca dosarul depus la AJOFM Dolj din Craiova este numai primul pas. In functie de datele din dosarul personal, ca si de ofertele primite de la statele cu care tara noastra are incheiate acorduri privind forta de munca, OMFM va trimite instiintari catre persoanele care indeplinesc conditiile pentru a participa la interviurile finale cu angajatorii straini. Decizia finala de acordare a contractelor de munca va apartine exclusiv angajatorilor straini.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS