15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsiliul Judetean Mehedinti nu s-a constituit

Consiliul Judetean Mehedinti nu s-a constituit

Consilierii judeteni alesi in urma scrutinului din 6 iunie au fost convocati simbata la sedinta de constituire a Consiliului Judetean Mehedinti. In noua formula, consiliul nu si-a intrat in drepturi din cauza absentei de la sedinta a consilierilor Aliantei Dreptate si Adevar. Conform Legii administratiei publice locale nr. 215/2001, pentru ca sedinta sa fie legal constituita, la lucrari trebuia sa participe doua treimi dintre cei 31 de consilieri alesi, adica 21. Dupa prezenta efectuata de prefectul Dan Trancota a reiesit ca erau doar 19 consilieri, cei ai PSD (13), PRM (patru) si cei ai PUR (doi), lipsind consilierii PNL (sapte) si PD (cinci). Ca urmare, sedinta nefiind legal constituita, a fost aminata peste trei zile, pentru 15 iunie. Actualul presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti, Constantin Sirbulescu, considera ca absenta consilierilor PNL si PD de la lucrarile sedintei de constituire este o sfidare la adresa cetatenilor.

„Este lipsa de maturitate politica. Asemenea oameni nu cred ca reprezinta interesele oamenilor din judetul Mehedinti. Este o sfidare la adresa cetatenilor acestui judet si cred ca mehedintenii vor sanctiona acest lucru“, a spus Constantin Sirbulescu, presedintele Consiliului Judetean Mehedinti.

In sedinta de simbata trebuia sa se valideze mandatele consilierilor, sa se depuna juramintul de credinta si sa se aleaga presedintele si vicepresedintii noului Consiliul Judetean Mehedinti. Din surse neoficiale am aflat ca PSD, PRM si PUR au ajuns la o intelegere in urma careia s-a decis ca functia de presedinte a consiliului judetean sa fie ocupata in continuare de Constantin Sirbulescu din partea PSD, iar cele doua posturi de vicepresedinti sa fie ocupate de un consilier PRM (probabil Iancu Holtea) si unul PSD (probabil Constantin Zimtea). Aceasta intelegere i-a deranjat pe cei de la PNL si PD, care au refuzat sa participe la sedinta de constituire.

In punctul de vedere oficial exprimat de Alianta D.A., aceasta a aratat ca unul dintre principalele sale obiective este indepartarea PSD-ului din toate structurile de conducere ale Consiliului Judetean Mehedinti. „Alianta D.A. Mehedinti considera ca are datoria morala fata de mehedinteni sa actioneze prin toate mijloacele legale pentru a pune in practica optiunea cetatenilor demonstrata prin votul din 6 iunie, si anume indepartarea PSD-ului din structurile de conducere ale Consiliului Judetean Mehedinti. Alianta PNL-PD Mehedinti solicita conducerilor PRM si PUR, in primul rind, sa ia o atitudine responsabila in conformitate cu optiunea politica a cetatenilor din Mehedinti, iar, in al doilea rind, sa respinga ferm aranjamentele de culise care se fac impotriva intereselor cetatenilor din Mehedinti“, a spus deputatul Mihai Stanisoara, presedintele PD Mehedinti.

Conform Legii nr. 215/2001, coroborata cu OG nr. 35/2002, privind regulamentul-cadru de organizare si functionare a consiliilor locale, in cazul in care consilierii PNL si PD alesi nu se prezinta la trei convocari sint chemati urmatorii de pe lista de supleanti, iar in cazul in care nici acestia nu se prezinta si nu se vor putea intruni cele doua treimi necesare pentru ca sedinta sa fie legal constituita, consiliul va fi invalidat, iar mehedintenii vor fi chemati din nou la urne pentru a-si alege consiliul judetean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS