6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCiinii si pisicile nu se vind in magazine specializate

Ciinii si pisicile nu se vind in magazine specializate

Comertul cu pisici si cu ciini a luat amploare anul acesta. Deoarece, in Craiova nu exista un magazin specializat in vinzarea acestor animale, posesorii lor apeleaza la locuri neamenajate din diverse piete, pentru a le expune. Cel mai bine se vind pisicii birmanezi, al caror pret poate ajunge si la 500 de mii lei, fiind urmati de catei de talie mica.

„Vin de trei ani in Piata «Chiriac» sa vind ciini. La fiecare sfirsit de saptamina ne stringem cam zece si organizam tirg pentru animale. Eu cresc dobermani si imi scot bani frumosi. Sint pensionar si, pe linga banii obtinuti din pensie, mai iau ceva in plus.

Noi sintem insa nemultumiti pentru ca nu avem un loc al nostru, amenajat, unde sa putem veni cu animalele. Ar putea sa ne faca si noua separat o incapere. Spre exemplu, exista deja magazine in care se vind pesti si accesorii pentru acvarii, papagali, hamsteri, de ce nu si pentru ciini si pisici. Unui coleg i-a venit ideea sa deschida un magazin unde sa primeasca ciinile si pisicile in regim de consignatie. Bineinteles, cei care ii aduc trebuie sa faca dovada ca au toate analizele facute si ca sint proprietarii de drept.

Cel mai repede se vind insa pisicutele, in special cele birmaneze, pentru ca sint mai usor de intretinut, dar si mai ieftine. Un ciine este mai greu sa scapi de el, mai ales daca are o anumita virsta. Din aceasta cauza, la o luna de la nastere incerc sa-i vind“, a spus Mihai Flaviu, vinzator de animale din cartierul Brazda lui Novac.

Si cumparatorii sint nemultumiti ca nu au siguranta in ceea ce priveste „marfa“ achizitionata.

„Ar trebui sa existe un magazin de specialitate in care sa se vinda, pe linga celelalte animale, ciini si pisici. Se poate ca animalul sa fie bolnav sau furat, deoarece putini iti arata actele lor. Cea mai mare incredere o am in cei care ii dau gratis, pentru ca incearca sa le ofere un adapost si nu sa profite de ei“, a declarat Ionela V., proprietara unui catel de rasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS