10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAccesoriile pentru plaja fac gaura in buzunare

Accesoriile pentru plaja fac gaura in buzunare

A venit vara si chiar daca nu toata lumea dispune de fondurile necesare unui sejur la mare, ne permitem o zi la strand sau la iarba verde.

Accesoriile necesare unei astfel de escapade fac insa gaura in buzunar. Cele mai ieftine costume de baie nu se gasesc sub 200.000 de lei, iar cele mai scumpe depasesc citeva milioane, in functie de magazin, de producator si de materiale. Costumele de baie „de firma“ pot trece usor de 10.000.000 de lei.

Ochelarii de soare se pot achizitiona la preturi cuprinse intre 50.000 de lei si citeva milioane de lei. Preturile sint tot in functie de magazin, de calitatea ramelor si a lentilelor, de marca.

Sepcile costa peste 150.000 de lei. Cele mai bune sint cele confectionate din bumbac. Nici palariile de soare nu sint prea ieftine. Cu toate ca se gasesc in modele si culori variate, majoritatea sint facute din materiale plastice. Cele impletite din fire naturale costa destul de mult.

Sandalele si slapii se gasesc cam peste tot, la preturi acceptabile, in functie de gusturi si de fondul aloca. Cu 50.000-150.000 de lei va puteti achizitiona o pereche.

Prosoapele de baie costa si ele destul de mult, unele pot sari de un milion, insa pot fi inlocuite cu succes de prosoape obisnuite. Rogojinile pentru plaja, saltelele pneumatice, ochelarii subacvatici, colacii de salvare sau inotatoarele sint deja articole pentru cei cu dare de mina.

Atentie la soare!

Medicii recomanda evitarea plimbarii prin soare intre orele 11.00 si 18.00, acoperirea capului, ochelarii de soare si neaparat o sticla cu apa. Persoanelor cu afectiuni cardiace li se recomanda sa evite pe cit posibil expunerea la soare.

Din cauza ca stratul de ozon s-a subtiat, scazind protectia impotriva radiatiilor ultraviolete, se recomanda sa facem plaja dimineata intre 7.00 si 10.00 si seara intre 18.00 si 20.00. Pe canicula, trebuie sa bem zilnic minimum doi litri de apa, sa evitam consumul de grasimi si mincaruri grele, alegind fructele si legumele.

De asemenea, nu se recomanda dusurile dupa expunerea la soare, nici fixarea aparatelor de aer conditionat la o temperatura foarte scazuta, corpul intimpinind dificultati la schimbarile bruste de temperatura.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS