16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAsfalt spart la doua zile dupa ce a fost turnat

Asfalt spart la doua zile dupa ce a fost turnat

Inainte de campania electorala, se asfalta cu o frenezie greu de imaginat in Craiova. Indiferent de vreme, se arunca asfalt in toate gropile si pe toate partile.

Cum s-a incheiat campania electorala, „marea asfaltare“ s-a facut mica de tot. Cu exceptia strazii Calea Bucuresti, unde investitia este considerabila, nu se mai lucreaza pe nici o strada. Nici macar pe acelea de pe care s-au frezat gropile si circulatia este ingreunata.

Strazii Elena Teodorini, pavata de zeci de ani cu piatra cubica, i-a venit rindul sa primeasca strat de covor asfaltic. Si asta, chiar in ultima saptamina din campania electorala din primul tur de scrutin, pe o ploaie mocaneasca. Lucratorii de la SC DOMARCONS SA au turnat asfalt pe un sens de drum, pe o distanta de aproximativ 50 de metri, dupa care si-au luat utilajele si nu au mai trecut pe acolo nici pina in ziua de astazi. Au trecut, in schimb, lucratorii Regiei de Apa Craiova la mai putin de o saptamina de cind s-a dat fata noua strazii si s-au pus cu pichamarul pe asfalt. „Avem un bransament de apa de facut si de-aia spargem“, a spus peste umar un muncitor.

„Am avut autorizatie de la primarie ca in perioada 7- 10 iunie sa spargem strada ca sa refacem un bransament de apa pe strada Nicolcescu, la nr. 10, actualmente Elena Teodorini. De refacerea covorului asfaltic se va ocupa firma cu care regia are contract“, a declarat Steliana Badescu.

De la primarie nu am reusit sa aflam un punct de vedere deoarece nimeni in afara de Sever Bordu, seful Directiei Tehnice si de Investitie din cadrul Primariei Craiova, nu a stiut sa spuna cum de a fost posibila spargerea unei strazi la doar trei zile dupa asfaltare. Iar Sever Bordu a tinut-o din sedinta in sedinta si toata ziua n-a fost de gasit.

Autorizatia de spargere a strazii a purtat semnatura primarului Vasile Bulucea si cea a lui Sever Bordu. Dincolo de faptul ca bucatica de carosabil a fost distrusa inainte de a se intari asfaltul, societatea de constructii a abandonat deocamdata lucrarile. De ce? Nici cei responsabili sa stie n-au habar. „Nu stiu in ce stadiu sint lucrarile, nu sint diriginte de santier“, raspunde un functionar de la serviciul tehnic. Asa stind lucrurile, nu-i de mirare ca in Craiova strazile arata asa cum arata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS