8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGarda Financiara Dolj a finalizat ancheta in cazul Mihailesti

Garda Financiara Dolj a finalizat ancheta in cazul Mihailesti

Cele doua firme de transport din Dolj, amendate cu 100 de milioane de lei

Echipa de control a Comisariatului Regional al Garzii Financiare Dolj impreuna cu procurorii desemnati de autoritatile de la Bucuresti au finalizat controlul la cele doua societati de transport din judetul Dolj implicate in tragicul accident de la Mihailesti, in care si-au pierdut viata 18 persoane. Ancheta, care a durat o saptamina, a scos la iveala mai multe nereguli financiare, motiv pentru care cele doua societati de transport au fost amendate cu suma de o suta de milioane de lei, 60 de milioane o societate si 40 cealalta.

Comisarul-sef al Garzii Financiare Dolj, Dumitru Iordache, a declarat ca verificarile efectuate de comisari au vizat numai aspecte care tineau de competenta Garzii Financiare. „Au fost efectuate verificari conform competentelor Garzii Financiare la cele doua societati de transport, pentru faptele constatate care nu intra in atributiile institutiei noastre fiind intocmite note de constatare care au fost trimise la organele abilitate in vederea continuarii verificarilor“, a afirmat Dumitru Iordache.

Amenda de o suta de milioane de lei a fost aplicata celor doua firme conform Legii nr. 82/1991 republicata, pentru nerespectarea prevederilor ordinului Ministerului Finantelor nr. 29/2003, referitor la modul de completare a facturilor fiscale, si ordinului Ministerului Finantelor nr. 2.388/1995, referitor la inventarierea patrimoniului. De asemenea, comisarii au descoperit nereguli in privinta declararii punctelor de lucru conform Legii nr. 87/1994, societatile avind astfel de puncte de lucru nedeclarate. „Nu e vorba de evaziune fiscala, ci de contraventii. Nu stim ce vor descoperi celelalte organe abilitate pentru a contina controlul“, a precizat comisarul-sef al Garzii Financiare Dolj.

Comisariatul regional a trimis note de constatare la trei institutii pentru continuarea anchetei. Este vorba despre Directia Generala a Finantelor Publice Dolj, care trebuie sa stabileasca in totalitate obligatiile fiscale ale societatilor de transport vizate si sa ia masuri legale conform reglementarilor in vigoare, despre Parchetul de pe linga Curtea de Apel Craiova, pentru continuarea cercetarilor referitoare la faptele constatate. De asemenea, Garda Financiara a trimis note de constatare si Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor Murdari, pentru verificari in domeniul de activitate specific institutiei. In ceea ce priveste ancheta de la DOLJCHIM, Garda Financiara Dolj continua verificarile, urmind ca la finalizarea acestora sa sesizeze organele abilitate pentru continuarea cercetarilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS