24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCentrele de examen - verificate de inspectori

Centrele de examen – verificate de inspectori

Centrele de examen si centrele zonale de evaluare din judetul Olt au intrat in colimatorul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ). Toma Pruna, inspector general adjunct al institutiei, a declarat ca inspectia tematica in centrele de examen si evaluare s-a efectuat pentru a vedea daca acestea asigura toate conditiile pentru desfasurarea in bune conditii a testelor nationale si a examenului de bacalaureat.

Inspectorii au verificat respectarea metodologiei pentru fiecare tip de examen, inscrierea elevilor si exprimarea optiunilor acestora, asigurarea salilor de clasa si a mobilierului necesar, a intregii logistici, precum si a profesorilor corectori si supraveghetori. Adjunctul ISJ a mai spus ca va fi verificat si programul alternativ pentru perioada 14-18 iunie, cind se vor derula si testele nationale.

„In licee se va controla pregatirea elevilor de clasa a XII-a pentru examenele orale si am recomandat sa se desfasoare si o simulare a acestor examene“, a declarat Pruna, adaugind ca nu va fi omis nici modul in care urmeaza sa se incheie situatiile scolare la clasa a VIII-a, in special cele ale elevilor amenintati sa ramina corigenti si repetenti. In acest an, au fost stabilite 13 centre de examen si doua centre zonale de evaluare la examenul de bacalaureat, precum si 22 de centre de testare si doua centre zonale de evaluare la testele nationale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS