12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFunctionarii publici mehedinteni au inceput cursurile de perfectionare

Functionarii publici mehedinteni au inceput cursurile de perfectionare

60 de functionari publici mehedinteni au inceput cursuri de perfectionare in domeniile specifice activitatii pe care o desfasoara. Incepind de la sfirsitul lunii trecute, in cadrul Centrului Militar Judetean Mehedinti se desfasoara un curs de managementul resurselor organizat de Universitatea Politehnica din Timisoara. Functionarii publici sint obligati, conform O.G. 188/1999, sa urmeze cursuri de perfectionare organizate de Institutul National de Administratie (INA) sau de alte institutii abilitate de lege. La inceputul lunii mai, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate impreuna cu Institutul National de Administratie (INA) din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor au incheiat un protocol privind organizarea si desfasurarea in comun a programelor de perfectionare a functionarilor publici din domeniul asigurarilor sociale de sanatate.

Cursurile abordeaza teme specifice, precum acreditare, contractare decontare, servicii control si audit public, buget – finante.

„In cadrul Centrului Militar Judetean Mehedinti, 60 de functionari, toti cu functii de raspundere la nivelul judetului, urmeaza un astfel de curs de managementul resurselor. Nimeni nu va mai fi promovat daca nu va avea un asemenea curs sau daca nu sint absolventii altor cursuri postuniversitare. Acestea au ca scop cresterea gradului de pregatire profesionala a functionarilor din sistem si crearea unei structuri organizationale proprii aliniate standardelor europene, avind ca scop asigurarea calitatii si eficientei in activitatea sistemului de asigurari de sanatate. Perfectionarea continua se inscrie in procesul de accelerare a reformei in administratia publica“, a spus medicul Gheorghe Bunciu, directorul Casei de Asigurari de Sanatate Mehedinti

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS