6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProfesorii din Segarcea si Scaiesti - fara bani de concedii

Profesorii din Segarcea si Scaiesti – fara bani de concedii

Pentru ca autoritatile locale nu si-au dat interesul, cadrele didactice din doua localitati doljene nu-si vor putea lua integral salariile si banii pe concedii in luna iunie. Este vorba de comuna Scaiesti, unde ar fi necesare in plus pentru plata profesorilor 273 de milioane de lei, si de localitatea Segarcea – unde deficitul se ridica la 1,5 miliarde. Pentru ca banii nu ajungeau, Consiliul Judetean (CJ) Dolj a cerut in luna mai acceptul Ministerului de Finante sa transfere pentru trimestrul doi circa zece miliarde de lei din suma repartizata pentru trimestrul patru al anului in curs, ca profesorii sa nu ramina restanti cu salariile. Conform vicepresedintelui CJ Dolj, Petre Petrescu, autoritatile din cele doua localitati au informat administratia judeteana ca au nevoie de fonduri in plus dupa ce impartirea celor zece miliarde fusese facuta.

„Din pacate, acum nu prea avem ce face. Singura solutie este ca profesorii sa incaseze o parte din bani dupa rectificarea bugetara“, a spus Petrescu.

In consecinta, conducerile institutiilor respective vor achita profesorilor banii pe salarii si concedii pe 12 iunie, in limita fondurile disponibile, urmind ca restul de bani sa le fie acordat dupa 1 iulie, cind va avea loc rectificarea bugetara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS