12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCerseste in parculetul de la Universitate

Cerseste in parculetul de la Universitate

Valentin Bonea are 55 de ani si cerseste in parculetul de linga Universitatea din Craiova. Este bolnav de cind se stie. Sufera de epilepsie. Din noiembrie anul trecut, o alta nenorocire s-a abatut asupra lui. A inceput sa aiba frecvent probleme cu stomacul. A fost nevoie de o interventie chirurgicala, diagnosticul medicilor in urma operatiei fiind „neoplasm canal anal operat, supuratie perineala postoperatorie“. Singurul venit al familiei este ajutorul social de 750.000 de lei. Nu au nici macar un acoperis sub care sa-si duca zilele chinuite…

Valentin Bonea cerseste mila semenilor linga Universitate. Tine in miini o pancarta, pe care este trecuta problema lui de sanatate. Alaturi de el se afla sotia lui. De ceva vreme, stau la o ruda in satul Dilga, dar proprietarul doreste sa-si vinda casa, iar ei vor fi nevoiti sa plece. „Stam la niste rude in satul Dilga. Avem grija de casa lor si le ajutam in gospodarie. Dar disperarea noastra este ca proprietarul doreste sa-si vinda casa si vom fi nevoiti sa plecam. Pe strazi, probabil, ca alta solutie nu avem. O perioada de timp am stat si pe la o matusa. Pe post de tavan aveam cirpe, pe care le legam sa ne apere de curent si de ploaie“, a spus Valentin Bonea.

Anul trecut, a inceput sa se simta din ce in ce mai rau. A fost depistat ca avind cancer. Singura solutie pentru a-l salva a fost operatia. „Cind mi-au spus ca am cancer la canalul anal, am crezut ca nu mai am nici o sansa de supravietuire. Medicii insa mi-au salvat viata. Traiesc greu, dar macar sint alaturi de familia mea“.

Sase persoane traiesc din 750.000 de lei

Are patru copii, dintre care unul are un handicap sever, iar o fata are mari probleme de sanatate. Ceilalti doi copii au sapte, respectiv zece ani. „Avem patru copii. Unul cu handicap, o fata internata la Spitalul de la Leamna si doi copilasi la scoala. Ei nu ajung zilnic la scoala, nu am posibilitati sa-i intretin“, a spus barbatul. Din ajutorul social de 750.000 de lei traiesc cei sase membri ai familiei. „Nimeni nu ne ajuta cu nimic. Nici nu se uita la noi. Cind le spun situatia familiei mele si le arat in ce stare sint, ridica din umeri. Nu-mi mai este nici macar rusine sa stau in strada sa cersesc“, a spus barbatul. Acesta cerseste si stringe cam 80.000 de lei pe zi. „Eu ar trebui sa tin un anumit regim pentru ca nu am voie sa maninc orice…“, a mai spus Valentin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS