15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJudetul Olt a ramas fara cinematografe

Judetul Olt a ramas fara cinematografe

Cinematografele din orasele Caracal, Corabia si Slatina urmeaza sa fie inchise pe durata nedeterminata. Vestea nu i-a luat prin surprindere pe cei citiva angajati care mai ramasesera in sistem. Cinematografele „Dunarea“ din Corabia si Central din Caracal au fost deja inchise din prima zi a acestei luni, iar cel de la Slatina, Alutus, isi va inchide portile incepind de vineri.

Elena Stancu, sefa sectiei Olt a RomaniaFilm, a spus ca situatia era inevitabila. „Cinematograful din Corabia a fost inchis deoarece este in proprietate privata si devenise nerentabil. Cel de la Caracal a fost inchis deoarece nu s-a prezentat nimeni la licitatia organizata in luna martie. O situatie ceva mai aparte este in cazul cinematografului „Alutus“, din Slatina, unde licitatia din martie a fost cistigata de un anume Ionescu, care se ocupa si de alte sali de cinema din Moldova. Din pacate, acesta nu s-a prezentat nici pina in prezent sa vada cum arata cinematograful, iar noi il asteptam de atunci. Cinematografele au ajuns in aceasta situatie pentru ca nici autoritatile locale nu s-au implicat in reamenajarea lor“, a precizat Elena Stancu.

Cei cinci angajati ai cinematografului slatinean vor intra in concediu de odihna incepind de vineri pina pe 21 iunie, data de la care acestia vor reveni la serviciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS