24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDezamagiri si sperante la Universitatea din Craiova

Dezamagiri si sperante la Universitatea din Craiova

Caminele de studenti din Craiova nu vor fi renovate intr-un viitor apropiat. Cladirile au peste treizeci de ani si cam toate au nevoie de reparatii capitale. Lucian Buse, prorector al Universitatii din Craiova, spune ca a avut parte de o mare deziluzie. Desi guvernul a promis un fond de aproximativ 300 de milioane de euro, Craiova a fost prima pe lista „picatilor“, la o distanta extrem de mica de ultimul centru universitar care va primi bani pentru imbunatatirea conditiilor de cazare a studentilor. Singurele lucrari care se vor realiza anul acesta vor fi reparatiile minore si igienizarile care se fac inaintea inceperii oricarui an universitar. Anul trecut, toate cererile de cazare au fost solutionate, chiar daca studentii nu beneficiaza de conditii stralucite.

Peste o suta de studenti care frecventeaza o forma de invatamint cu taxa beneficiaza de burse private, acordate de agenti economici doljeni. Lucian Buse crede ca agentii economici doljeni vor acorda din ce in ce mai multe burse private studentilor care au rezultate bune, in asa fel incit la terminarea studiilor o mare parte dintre acestia sa aiba un loc de munca asigurat.

Reduceri de doar 20 % la abonamentele de transport in comun

Craiova este probabil singurul centru universitar in care reducerile la abonamentele pentru transport in comun sint modice. In urma unor discutii purtate intre reprezentantii Universitatii si cei ai Primariei Craiova, studentii au obtinut dreptul la abonamente cu pret redus. Primaria a considerat ca studentii stau foarte bine din punct de vedere financiar, data fiind reducerea de numai 20%, acordata de altfel cu destul de mare greutate.

Lucian Buse spera ca anul acesta sa obtina fondurile necesare transformarii cantinei studentesti de linga caminul nr.10 intr-o biblioteca menita sa adaposteasca fondul de carte al Universitatii Craiova. Anul acesta s-au achizitionat carti in valoare de peste 80.000 de euro. Din pacate, spatiul in care functioneaza actuala biblioteca a devenit neincapator.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS