22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCozile la farmacii au devenit traditie in Drobeta Turnu Severin

Cozile la farmacii au devenit traditie in Drobeta Turnu Severin

Asiguratii severineni au facut si marti dimineata, ca, de altfel, la fiecare inceput de luna, coada in fata farmaciilor din municipiu.

Dorind sa beneficieze de medicamentele gratuite si compensate necesare, oamenii s-au asezat la rind cu doua ore inainte de deschiderea farmaciilor, chiar daca directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Mehedinti spune ca plafoanele s-au marit si se elibereaza medicamente gratuite si compensate toata luna.

„In luna iunie se vor elibera medicamente in valoare de aproximativ cinci miliarde de lei. Asteptam si acea rectificare anuntata numai pentru medicamente, care se pare ca intirzie. Toate farmaciile vor elibera medicamente si nimeni nu va avea de suferit din aceasta cauza“, a spus medicul Gheorghe Bunciu, directorul CJAS Mehedinti. In ciuda garantiilor date de conducerea Casei de Asigurari situatia din teren este alta. Multi dintre asigurati, cu toate ca sint bolnavi, prefera sa suporte sa stea in picioare citeva ore la fiecare inceput de luna decit sa ramina fara medicamente.

„Am venit de la ora 6.00 ca sa fiu sigura. Mi s-a intimplat ca, dupa o ora de stat la rind, sa ajung la ghiseu si sa-mi spuna farmacista ca nu are toate medicamentele pe care mi le-a prescris medicul; am plecat la alta farmacie si am reluat coada. Sufar cu inima si nu am voie sa fac efort. Daca vreau sa mai traiesc, trebuie sa stau pentru ca din pensia de 1.200.000 de lei nu-mi permit sa le cumpar“, a spus Maria Erghescu de 64 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS