8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAvalansa la concursul de titularizare in invatamintul preuniversitar doljean

Avalansa la concursul de titularizare in invatamintul preuniversitar doljean

Judetul Dolj detine suprematia la nivel national in ceea ce priveste numarul candidatilor inscrisi la concursul de titularizare, din 15-16 iulie, pentru ocuparea de posturi si catedre vacante la toate disciplinele din invatamintul preuniversitar. Daca in Olt s-au inscris pentru acelasi concurs 898 de candidati, in Gorj – 1.012, in Caras-Severin – 833, in Vilcea – 1.008, in Mehedinti – 1.058, iar in Teleorman – 353, in Dolj s-au inscris 2.519 candidati din 44.465 citi sint in toate judetele tarii. In ciuda faptului ca oferta este mica, solicitarile sint peste nivelul asteptarilor.

Dan Cristian Tacu, inspector cu evidenta si miscarea personalului didactic din cadrul ISJ Dolj, spune ca la toate disciplinele concurenta este acerba, iar candidatii sint obligati sa respecte o anumita procedura: „Toti cei inscrisi trebuie sa se prezinte luni, 7 iunie, pentru verificarea si semnarea manifestarii de intentie cu toate datele personale introduse pe serverul ministerului de resort. In aceeasi zi se vor face eventualele corecturi. Potrivit MEC, nesemnarea acestei manifestari echivaleaza cu excluderea din concurs a candidatului“.

In Dolj, in mediul urban, pentru limba si literatura romana exista o singura catedra titularizabila, in orasul Dabuleni, si inca sase catedre netitularizabile in alte orase, iar in mediul rural exista opt catedre titularizabile si 16 catedre vacante cu viabilitate mai mica de patru ani.

Numarul candidatilor inscrisi la concursul de competenta pentru aceasta disciplina este de 167. La matematica, in mediul urban si rural nu exista nici o catedra titularizabila, ci doar trei netitularizabile si tot atitea in mediul rural. Numarul candidatilor inscrisi la concurs pe cele sase catedre de matematica este de 144.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS