10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn hot de buzunare vrea sa se pocaiasca

Un hot de buzunare vrea sa se pocaiasca

Sorin M. s-a nascut in Caracal. La 28 de ani, singura „meserie“ pe care o cunoaste este aceea de hot de buzunare. Fiind foarte indeminatic, Sorin nu a fost niciodata prins in timp ce isi practica meseria. In prezent, s-a saturat de viata hoinara si doreste sa isi intemeieze o familie, alaturi de Marina. Aceasta nu stie insa cu ce se ocupa viitorul ei sot.

Meseria este bratara de aur, spune un vechi proverb romanesc. In cazul lui Sorin, meseria pe care o practica nu este un motiv de mindrie. „Atit tata, cit si bunicul au fost hoti de buzunare. Pot spune ca este mostenire de familie. Nu una cu care sa ma falesc, dar singura pe care o stiu.

Parintii mei au divortat cind aveam doar patru ani. Acum sint convins ca mama a plecat pentru ca nu mai suporta sa stie cu ce se ocupa tata. Traia cu frica in sin ca putea fi prins oricind. Fara nici un cuvint, a disparut din viata noastra. Nici pina acum nu am aflat nimic despre ea. Am incercat sa o gasesc, dar a fost in zadar. O rog sa ma ierte ca am calcat pe urmele tatalui meu“, a spus Sorin.

Singurul care a ramas linga el la bine si la rau a fost tatal. Asupra lui si-a indreptat Sorin toata iubirea. Parintele isi iubea copilul si dorea sa-l tina cit mai departe de lumea din care el facea parte.

„Tata nu si-a dorit sa fiu hot. Nu el m-a invatat meseria. Am furat-o. Prima oara cind mi-am vazut tatal facind acest lucru am ramas uimit. M-am gindit ca trebuia sa fie tare smecher pentru a fura fara sa fie prins. Desi nu ma lasa niciodata sa merg cu el, ma furisam din casa si il urmaream. Stateam la departare, pentru ca ar fi putut sa ma observe, in timp ce se uita dupa politai“, a continuat Sorin.

„Dupa primul furt m-am imbatat“

Cind avea doar zece ani, Sorin a decis ca este destul de mare pentru a calca pe urmele tatalui sau. Primul furt a fost o experienta dramatica pentru el. „Eram in clasa a treia. Era toamna. Tocmai incepea anul scolar, iar eu m-am dus la festivitatea de deschidere. Din cauza ca neglijasem cartea eram nevoit sa repet anul scolar. Tatal meu nici nu stia. Cind am ajuns in curtea scolii, fostii mei colegi au inceput sa ma arate cu degetul si sa isi bata joc de mine. Ajunsesem de risul scolii. Cei care nu aflasera stiau cu siguranta acum de bravura mea. Am fugit in baie si am izbucnit in plins. Atunci mi-am promis ca o sa ma razbun. Abia a treia zi am avut curajul. Planul a fost minutios intocmit si in final i-am furat fostului meu coleg stiloul chinezesc pe care il primise cadou. Sa furi mi s-a parut fantastic. Timp de mai multe ore nu am reusit sa ma dezmeticesc. Dadusem prima mea lovitura. Sub influenta primelor mele actiuni m-am si imbatat pentru prima oara“, a spus Sorin M.

„Iubita mi-a fost intii victima“

Dupa initiere, Sorin „si-a dat drumul la mina“ si a continuat sa fure. Traditia in familie trebuia mentinuta! Dupa absolvirea liceului, Sorin s-a mutat in Craiova. A umblat o vreme cu o banda de hoti, dupa care a continuat sa fure pe cont propriu.

„Cele mai bune locuri de actionat erau cele aglomerate. Din aceasta cauza, imi faceam veacul pe Calea Unirii, dar si pe strada Lipscani. De cele mai multe ori ma imbracam foarte elegant, pentru a nu trezi nici un fel de banuieli. Sacoul il tineam pe bratul drept pentru a avea acoperire. Cele mai multe lucruri le-am furat in timp ce victimele mele erau la cumparaturi. In acel moment erau neatente. In timp ce eu le suteam portofelul, ele se interesau daca au primit bine restul. La banda in care am lucrat exista un adevarat cod intre parteneri. Am renuntat la gasca foarte repede pentru ca imi placea sa fiu independent. Actuala mea iubita mi-a fost intii victima. Mi-a atras atentia in timp ce iesea dintr-un magazin. Am urmarit-o aproximativ o ora, dupa care am actionat. A fost lesne sa fur de la ea. Am intilnit-o peste doua saptamini din nou. Nu se invatase minte, era la fel de neglijenta cu lucrurile ei. Aflasem totusi ca o cheama Marina. Ar fi fost hazliu daca ii furam lucrurile a doua oara. Am iertat-o insa….“, a mai spus Sorin.

Marina nu stie cu ce se ocupa Sorin

Sorin a intilnit-o tot mai des pe Marina, fiind fermecat de ea. Ca orice indragostit, a incercat sa isi indeplineasca visul si sa o aduca aproape de el. „Sintem impreuna de citeva luni si ne iubim foarte mult. Dorim sa avem un viitor impreuna. Din pacate, ea nu stie cu ce ma ocup. Daca ar afla adevarul, probabil m-ar parasi. Este adepta martorilor lui Iehova si crede cu sfintenie in divinitate. A reusit sa ma convinga si pe mine sa merg cu ea la intilniri. Linistea pe care o simt cind sint alaturi de ceilalti martori nu poate fi asemuita cu nimic altceva. Pentru a nu o pierde pe Marina, m-am angajat de o luna ca muncitor necalificat. Salariul pe care l-am primit dupa atita truda il cistigam furind in citeva zile. Acum stiu cu siguranta ca acolo sus e cineva care ne vegheaza. Chiar daca imi va fi greu, mi-as dori sa nu mai fur niciodata. Nu vreau sa ramin singur toata viata, ca tata…“, a incheiat Sorin M.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS