5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJumatate din populatia Romaniei fumeaza

Jumatate din populatia Romaniei fumeaza

Directia de Sanatate Publica (DSP) Dolj a organizat ieri la sediul institutiei un simpozion cu ocazia Zilei Mondiale de Lupta Impotriva Fumatului. La eveniment au participat reprezentanti ai Centrului de Cardiologie Craiova si ai Clinicii de Pneumoftiziologie a Spitalului de Boli Infectioase „Victor Babes“, care au tinut sa arate efectele dezastruoase pe care le are fumatul asupra starii de sanatate.

„Manifestarea face parte dintr-o serie de evenimente de preventie si constientizare, printre care s-au numarat cursuri de formare a voluntarilor centrului antidrog – tutunul poate fi incadrat in categoria drogurilor prin efectul de dependenta creat de nicotina – si crosul sanatatii. Cred ca a fost o idee buna mobilizarea populatiei la o asemenea actiune, alergarea putind fi considerata o alternativa la fumat“, a declarat Narcisa Dinica, medic primar sanatate publica si managementul sanatatii, din cadrul DSP Dolj.

Datele statistice din ultima vreme arata ca jumatate din populatia Romaniei fumeaza, dintre fumatori o pondere din ce in ce mai mare avind-o femeile. De asemenea, virsta de la care romanii se apuca de fumat a scazut la 11-12 ani. Specialistii DSP sint ingrijorati si de faptul ca avertismentele cu privire la efectele devastatoare ale tutunului nu prea mai sint luate in serios, indeosebi de tineri, motiv pentru care viitoarele campanii trebuie sa fie mult mai incisive, iar mesajele prezentate sa socheze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS