10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpitalele craiovene produc putin pe bani multi

Spitalele craiovene produc putin pe bani multi

Reprezentantii Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Dolj au ajuns la concluzia ca spitalele craiovene nu sint competitive, dupa evaluarea modului in care au fost folosite fondurile alocate in primele patru luni ale acestui an.

Cu exceptia Spitalului de Urgenta si a Spitalului de Neuropsihiatrie, nici o unitate spitaliceasca nu si-a indeplinit indicatorii de plan, chiar daca pe ansamblul judetului acest lucru nu s-a observat, executia bugetara situindu-se la nivel de 100%.

Unitatile spitalicesti care au avut realizari sub nivelul sumei contractate sint Spitalul Municipal „Filantropia“, Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes“ si Centrul de Cardiologie.

Directoarea generala a CAS Dolj, Cristina Moraru, sustine ca fondurile ramase neutilizate vor fi redistribuite pentru ca unitatile sanitare respective sa-si poata recupera norma in trimestrele urmatoare. „Toate unitatile spitalicesti mentionate au trecut din acest an pe sistemul DRG (sistemul grupelor de diagnostic), de finantare pe caz rezolvat. Criteriile de competenta nu pot fi indeplinite deocamdata, una dintre cauze fiind dotarea precara a spitalelor, cumulata si cu lipsa de experienta a managerilor in aplicarea acestui sistem“, a mentionat Cristina Moraru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS