21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePraf de asfalt electoral pe strazile Facaiului

Praf de asfalt electoral pe strazile Facaiului

Facaiul, desi este dintotdeauna cartier al municipiului Craiova, arata ca si cel mai prapadit satuc din judetul Dolj. Nu tu apa curenta, nu tu canalizare si gaze, nu tu telefoane. Singurul beneficiu al localnicilor este acela ca au buletin de oras. In rest, nu exista nici un element care sa indice ca este vorba de o zona urbana. O data la patru ani se arata prin zona cite un candidat la primarie si promite ca va face si va drege, dupa care totul este dat uitarii. Cu citeva zile inainte de alegeri, edilii orasului, in speranta ca vor fi alesi, s-au gindit sa se ocupe putin de strazile din Facai. Si cum bani de-o lucrare asa cum trebuie nu sint, reprezentantii urbei s-au gindit ca pe ulitele din Facai merge si niste asfalt razuit adunat de pe strazile in care se investesc miliarde de lei pentru repararea lor.

In graba nebuna de a astupa toate gropile din asfalt neaparat pina la alegerile din 6 iunie, autoritatile locale si-au extins activitatea si pe strazile prafuite ale cartierului Facai. Si cum nu au nici bani si nici timp sa asfalteze strazile asa cum scrie la carte, edilii s-au gindit sa le arunce celor din Facai niste asfalt razuit in ochi. Tot ce rezulta din razuirea strazii Calea Bucuresti este aruncat in bataie de joc pe strazile din Facai. Deocamdata este luata in vizor strada Oltului, iar localnicii sint extrem de nemultumiti.

„Nici nu s-au obosit sa niveleze strazile si dupa aia sa puna mizeria asta. Sint si bucati mari de asfalt de iti indoi rotile de la masina in ele. Sa se duca naiba si sa ne lase cu balastul lor cu tot“, este de parere M. Ionescu, localnic.

„Lucru facut de mintuiala, asa ca sa nu zica si ei ca nu au facut ceva. N-au ce face cu rebutul asta si ni-l arunca noua pe strada. Puteau sa mai astepte un an, doi sa faca rost de bani si sa ne bage si noua gaze, apa si canalizare, sa ne faca strazile asa cum trebuie. Ca doar sintem si noi oraseni“, sustine Mihai Mateescu.

Localnicii se pling ca din cauza „prafului de asfalt aruncat de aia de la primarie“ apa din precipitatii nu se va mai infiltra in pamint si se va scurge in curtile lor. „Casele noastre sint aproape cu un metru sub nivelul strazii si la ploi torentiale toata apa va spala nenorocitul asta de asfalt si va intra in curtile noastre“.

Reprezentantii primariei sustin ca tot asfaltul razuit de pe Calea Bucuresti va ajunge pe strazile din Facai deoarece este un material ce nu mai poate fi reconditionat. „Primaria a decis sa ducem materialul acolo unde sint gropi. Am mai dus si in alte cartiere si lumea este multumita macar ca nu mai este praf. La Facai drumurile arata rau pentru ca lucrarea nu-i terminata. Dar cind se va termina, altfel vor arata strazile“, sustine Sever Bordu, director de investitii in cadrul Primariei Craiova.

Fie ca le place, fie ca nu, localnicii nu prea au ce sa faca. Daca primaria a decis sa astupe gropile cu praf de asfalt, asa va face, indiferent cit ar fi de nemultumiti localnicii. Ba mai mult decit atit, dupa ce se termina „marea prafuiala“, cetatenii sint obligati sa isi sape santuri la poarta ca sa se scurga apa din precipitatii. Altfel vor primi amenzi usturatoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS