11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsilierii craioveni, plictisiti de sedinte

Consilierii craioveni, plictisiti de sedinte

Puterea si opozitia si-au dat mina, eliminind nctele „delicate“ de pe ordinea de zi

Penultima sedinta ordinara a actualului Consiliu Local Craiova, desfasurata ieri, a fost dominata de o atmosfera de vacanta. Plictisiti si obositi de atita campanie electorala, consilierii au votat pe banda rulanta punctele aflate pe ordinea de zi a sedintei. Mai mult, ca sa nu existe discutii interminabile, ei au eliminat de pe lista cele citeva probleme sensibile. Unul dintre puncte privea majorarea tarifelor cu 4,9% pentru apa livrata populatiei de catre Regia Autonoma de Apa Craiova.

Lucrul nu dadea deloc bine la imagine in plina campanie electorala. Totusi, interpelat in legatura cu aceasta problema, directorul general al Regiei de Apa, Leonida Nicolaescu, a precizat ca actualizarea pretului apei conform cu inflatia este necesara deoarece regia trebuie sa plateasca rata de 100.000 de dolari la imprumuturile externe luate pentru modernizarea retelei de distributie. „Nu am ce sa fac, banii trebuie dati din bugetul regiei“, a spus Nicolaescu. Ramine ca directorul sa se descurce cum o putea, in conditiile in care consilierii nici nu au vrut sa auda de acest punct de pe ordinea de zi.

Bica, in asteptarea viitorului consiliu local

Alt caz interesant priveste o mai veche cunostinta a primarului in functie, Vasile Bulucea. Este vorba despre Victor Bica, directorul firmei General Comi (unde Bulucea a lucrat o perioada). Bica, prin firma sa, SC Dom Victoria SA Craiova, voia sa-i fie aprobat de consiliul local un schimb de teren: sa renunte la circa 5.000 de metri patrati la marginea orasului, ocupati si revendicati de noua proprietari, si in schimb primaria sa-i treaca in proprietate un teren concesionat de circa 1.220 de metri patrati, pe bulevardul Stirbei Voda, teren aflat sub cladirea destinata initial SRI, acum in proprietatea lui Bica.

Terenul la care voia sa renunte directorul era tot proprietatea firmei sale, insa acesta este ocupat de pretinsii proprietari-revendicatori, care au pierdut in instanta procesul cu Bica. Pentru ca nu-i poate evacua, primaria a intrat la inaintare in medierea unui conflict ce nu o priveste. Pe deasupra, mai trebuie sa renunte la concesiunea terenului de sub cladirea de pe Stirbei Voda, adica sa-i faca o favoare directorului mentionat, prieten cu Bulucea. Evident, evaluarile terenurilor propuse pentru schimb urma sa fie facute ulterior.

Cel putin in ce priveste acest punct, lucrurile sint clare: a fost retras de pe ordinea de zi de primar deoarece unii consilieri, atit ai puterii, cit si ai opozitiei, au inceput sa cirteasca impotriva primarului, prospat demisionar din partidul de guvernamint.

Consilierul Petre Gongu a caracterizat situatia drept „hotie pe fata“.

Pe hol s-au facut pariuri pentru alegeri

Al treilea punct sarit de pe lista privea aprobarea listei de prioritati pentru acordarea de locuinte ANL. Aici versiunile sint diferite. Unii sustin ca, fiind propunerea lui Bulucea, a fost boicotata de PSD. Altii sustin, fara sa dea nume, ca au existat reclamatii cu privirea la corectitudinea intocmirii listei sau ca pe locurile din fata sint si persoane din primarie.

In fine, dupa cea mai scurta sedinta din ultima vreme, unii dintre consilieri s-au retras in hol si au inceput sa faca pariuri cu privire la sansele candidatilor pe 6 iunie…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS