Acasă Actualitate Judecatorul Catana are fata tumefiata dupa un incident neclarificat

Judecatorul Catana are fata tumefiata dupa un incident neclarificat

Batut ori doborit de bautura?

Inspectoratul Judetean de Politie (IJP) Dolj si Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj ancheteaza o presupusa agresiune careia i-ar fi cazut victima judecatorul Vasile Catana, de 66 de ani, magistrat la Curtea de Apel Craiova.

Povestea acestei intimplari cu multe necunoscute incepe vineri, in jurul prinzului, cind fostul colonel de militie Serafim, de 78 de ani, care il cunostea de citiva ani pe judecator, l-a vizitat pe magistrat la Curtea de Apel Craiova, pentru a-l invita sa ciocneasca un pahar de bautura in boxa din subsolul blocului 11 din cartierul craiovean 1 Mai, recent „data in folosinta“ de fostul militian. Colonelul Serafim si judecatorul Catana au plecat impreuna de la Curtea de Apel, ajungind la blocul militianului in jurul orei 13.00. Au coborit in subsol, unde, depanindu-si amintirile, au consumat impreuna mai bine de un litru de tuica si o jumatate de litru de coniac. In jurul orei 17.00, cind de terminase „combustibilul“, colonelul Serafim l-a rugat pe judecator sa-l astepte in boxa, pentru ca urca sa mai ia ceva de baut.

De aici, lucrurile se incurca, pentru ca judecatorul sustine ca a fost agresat de doi indivizi care ar fi intrat peste el in boxa din subsol, in timp ce politistii si procurorii – dupa ce au discutat inclusiv cu fostul colonel de militie Serafim – nu exclud posibilitatea ca judecatorul Vasile Catana sa fi cazut din picioare si sa se fi lovit.

Cert este ca magistratul ar fi ramas in boxa din subsolul blocului pina in jurul orei 23.00, cind familia a fost anuntata sa vina sa-l ia. Membrii familiei l-au gasit nu in boxa, ci pe culoarul dintre boxele din subsol, ghemuit intr-un colt si plin de singe, cu fata tumefiata si pantofii asezati alaturi, in timp ce sacoul era agatat de un cui in interiorul boxei. Judecatorul a fost dus la Spitalul de Urgenta Craiova de politistii de la Sectia 2, insa nu a ramas internat.

Simbata, un procuror de la Parchetul Tribunalului Dolj insotit de seful Politiei Judiciare doljene, comisarul-sef Gheorghe Cojocariu, l-au audiat pe judecator, care si-a mentinut declaratia conform careia ar fi fost agresat. Politistii si procurorii evita insa sa faca referire la vreo agresiune, pina nu vor primi un certificat medico-legal din care sa reiasa ca leziunile suferite de magistrat au drept cauza agresiunea si nu cazatura.

Exit mobile version