Acasă Actualitate Bebelus maltratat in imprejurari suspecte

Bebelus maltratat in imprejurari suspecte

Un bebelus de numai sase luni a ajuns la spital cu piciorusul rupt. Imprejurarile in care a fost ranit copilul ramin insa un mister, cel putin deocamdata. Mama micutului a facut o plingere la politie in care sustine ca bebelusul a fost batut cu cruzime de tatal vitreg. Politistii, pe de alta parte, nu exclud varianta ca femeia sa fi cazut peste copil, rupindu-i piciorul.

Povestea s-a petrecut joi, 20 mai, pe un drum din comuna doljeana Maglavit. George Cosoveanu, de 40 de ani, din localitate, si concubina sa, Cristina Burduga, de 42 de ani, din Galicea Mare, se intorceau seara cu caruta acasa, dupa ce petrecusera la un chef organizat de niste prieteni cu ocazia Inaltarii. Femeia il luase cu ea la petrecere si pe copilul ei cel mic, Liviu Burduga, de sase luni, care, pe drumul de intoarcere, adormise in bratele mamei sale, din cauza oboselii. Nu se stie ce s-a intimplat pe drum, insa femeia a ajuns acasa cu copilul ranit la picior.

Abia luni seara, Cristina Burduga s-a prezentat cu bebelusul la Spitalul din Calafat. Micutul, tinut acasa atita timp fara ingrijiri medicale, facuse febra, motiv pentru care medicii au considerat ca starea copilului era foarte grava, dispunind transferarea lui la Spitalul de Urgenta din Craiova. Liviu se afla acum sub supraveghere medicala in Clinica de Chirurgie, Ortopedie Pediatrica a spitalului craiovean, unde a fost internat cu diagnosticul de fractura de femur sting. Micutul pacient a fost supus unei interventii chirurgicale, in urma careia starea sa de sanatate s-a ameliorat.

Politia o suspecteaza pe mama

Mama copilului de sase luni sustine ca bebelusul ar fi fost maltratat de tatal sau vitreg, George Cosoveanu, aflat in stare de ebrietate. Femeia mai spune ca, dupa ce a scapat de furia barbatului, a observat ca bebelusul era ranit la picior, dar nu s-a dus cu el la medic, considerind ca nu s-a intimplat nimic grav. „Am vazut ca plingea atunci cind ii atingeam piciorul sting, dar m-am gindit sa mai stau asa cu el ca poate se face bine si fara doctorii“, sustine mama copilului.

Cristina Burduga a facut plingere impotriva concubinului ei la politie si pare dispusa sa mearga pina la capat pentru a-l vedea pe barbat pedepsit. „Ajunge cite batai am indurat de la el. Am tacut intotdeauna si l-am iertat. Ce a facut acum nu poate fi iertat. Imi iau copilul si ma intorc in satul meu, dar cu el n-o sa mai stau“, a mai spus Cristina.

Cit despre presupusa agresiune, politia are si o alta varianta: la un moment dat, calul s-a speriat, femeia s-a dezechilibrat si a cazut in caruta peste copil, prinzindu-i piciorul sub ea. Cercetarile continua.

Exit mobile version