13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimarul Bulucea, huiduit de protestatari

Primarul Bulucea, huiduit de protestatari

Zeci de craioveni au protestat sub privirile jandarmilor impotriva deciziei municipalitatii de a amplasa depozitul aproape de casele lor

Asa cum era de asteptat, inaugurarea de ieri a depozitului ecologic de gunoi al Craiovei, din cartierul Mofleni, a avut parte de mult circ. Huiduieli de o parte, aplauze de alta, prilej de propaganda politica pentru cei mai multi. Oficialitatile au fost intimpinate pe drum de zeci de demonstranti care au blocat strada si le-au cerut socoteala pentru amplasarea gropii aproape de casele lor. Momentul inaugural a avut loc sub paza unui detasament de jandarmi. Iar la sfirsit, masa oficialilor a fost atacata de o turma furioasa de vaci…

Inca de la primele ore ale diminetii, oficialitatile locale erau pregatite pentru a marca fericitul eveniment. Doua minibuze cu invitati au demarat spre cartierul Mofleni. Ruta obisnuita catre amplasamentul viitorului depozit ecologic a fost insa deviata. Motivul: strada principala era blocata de protestatari. Minibuzele s-au opintit serios prin gropanele rutei ocolitoare, urmate de autoturismele staff-ului administrativ. In fine, iata-ne si la destinatie. Din conducerea primariei, doar vicele Solomon sosise. In apropierea tractoarelor care lucrau de zor, s-a amenajat o masa cu bauturi si o gustarica pentru invitati. Acestia au sosit pe rind.

Vicele Dragu sustine ca a fost atacat de demonstranti

De cele mai multe peripetii in drumul spre locatie a avut parte viceprimarul Mihai Dragu, care a ales sa mearga la Mofleni pe calea principala de acces. Dragu a aparut extrem de nervos si a inceput sa se certe cu toata lumea.

„Nu se poate asa ceva! Au tabarit cu bitele pe masina. Era sa ma rastoarne. Uitati-va, am bara de protectie de la masina primariei atinsa de o ranga“, sustinea Dragu. Vicele a aratat presei ca vopseaua de pe masina primariei era ciobita, probabil in urma unei lovituri. Primul la care s-a dus glont cind a sosit a fost Horatiu Buzatu, banuindu-l pe acesta ca ar avea vreo legatura cu ce se intimplase pe drum. A cerut chiar demisia sefului Garnizoanei de Jandarmi Craiova.

„Asa, Bordule, da-i!“

Ultimul sosit din staff-ul primariei a fost chiar primarul Vasile Bulucea, intimpinat de zeci de protestatari cu huiduieli. Oamenii i-au reprosat primarului ca in acest mandat nu s-a tinut de promisiunile facute in campania electorala. Bulucea a dialogat cu oamenii flancat de un detasament de jandarmi. Reprezentantii PNL au adus si un banner inscriptionat cu textul „Aici se sapa groapa sanatatii craiovenilor“. Ca raspuns la decizia Tribunalului Dolj, prin care aplicarea hotaririlor CL cu privire la amplasamentul gropii in cartierul Mofleni a fost suspendata, Bulucea a fluturat prin fata celor prezenti raspunsul formulat de primarie in termenul legal, aflat pe rolul Curtii de Apel Craiova. Apoi a plecat hotarit sa marcheze momentul inaugural, insotit de oamenii de ordine si de protestatari.

Cit despre italienii invitati, acestia s-au aratat extrem de linistiti.

Directorul general al constructorului Systema Ecologic, Candido Saioni, a declarat presei ca nu este deloc intimidat de actiunea demonstrantilor. „In toata lumea unde Systema a construit astfel de depozite au fost demonstratii ale localnicilor. Asta pentru ca oamenii nu stiu despre ce-i vorba“, a spus Saioni.

Apoi, primarul Bulucea s-a angajat intr-un hei-rup muncitoresc la coada lopetii aruncind prima palma de tarina inaugurala pe locul viitorului depozit ecologic. „Asa, Bordule, da-i!“, s-a adresat Bulucea directorului sau preferat din primarie, intre doua icnituri din lopata.

Astfel s-a comis, in aplauzele unora si injuraturile altora, botezul mult hulitei gropi de gunoi a orasului. Apoi, toata lumea din primarie s-a indreptat catre masutele doldora de bucate alese si bauturi fine, italienesti.

Jandarmii au dat piept cu vacile destabilizatoare

Pe acorduri muzicale, a inceput festinul de dupa. Inaugurarea era insa departe de a-si fi consumat ultimul act. Functionarilor primariei le-a ramas dumicatul in git cind au vazut o cireada de vaci, minate din urma de localnici, gonind direct catre ei. „Asaaa, sa manince si vaca o friptana, sa bea o bereee!!!“, strigau gonacii. Oficialitatile, surprinse cu friptura in gura, nu au avut timp sa reactioneze. Noroc cu cordonul de jandarmi care a dat piept cu cornutele, alungindu-le cu bastoanele din dotare inainte ca vacile intaritate de multime sa doboare mesele cu mincare. „Care dadusi, ba, in vaca mea? Ala in uniforma era, l-am vazut eu“, spunea un localnic, plin de ciuda ca atacul vacilor esuase.

Una peste alta, circul de la Mofleni a fost o ocazie bunicica pentru liderii locali, aflati in plina campanie electorala, sa mai apara pe ecranele tv sau in paginile ziarelor. Cum se va termina disputa ramine de vazut.

Horatiu Buzatu a amenintat ca va face plingere penala impotriva primariei pentru nerespectarea hotaririlor judecatoresti. Urmatorul termen este fixat pentru data de 1 iulie. Pina atunci insa, excavatoarele musca de zor din pamintul Mofleniului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS