11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePNA nu mai comunica date in cazul baronului de Gorj

PNA nu mai comunica date in cazul baronului de Gorj

Purtatoarea de cuvint a Parchetului National Anticoruptie, Gabriela Neagu, nu a confirmat, dar nici nu a infirmat daca numele functionarilor publici din Gorj, acuzati de investitorul american George Bigelow, apar in dosarul Mischie.

Gabriela Neagu a spus ca numai procurorul de ancheta poate decide daca este cazul ca informatii din dosar sa fie facute publice. „Dosarul este in lucru. Amanunte se vor da numai daca procurorul considera ca este oportun acest lucru si nu este periclitata desfasurarea anchetei. Nu se pot da nume. Procurorul general Ion Amarie l-a invitat pe investitor sa vina la PNA“, a spus Gabriela Neagu, purtatoarea de cuvint a PNA.

Unul dintre cei acuzati, Dumitru Udroiu, directorul Directiei Finantelor Publice Gorj si posesorul uneia dintre cele mai mari case din Gorj, a declarat ieri ca abia acum i s-au cerut banii si ca detine acte pe lucrarile efectuate de firma ARC.

Dumitru Udroiu a achitat doar doua miliarde de lei

Facturile emise de ARC Tirgu Carbunesti sint din aprilie 2002, aprilie 2003, mai 2003 si aprilie 2004, insa fostul administrator al firmei ARC, Clement Mocanu, reclama faptul ca Udroiu a inceput sa plateasca abia acum, dupa ce George Bigelow a depus plingere la PNA. Si Udroiu recunoaste ca a platit cele doua miliarde in trei zile, respectiv pe 20, 21, 22 aprilie 2004, dar, spune acesta „acum mi-a cerut banii“.

Udroiu invoca in acest sens un proces-verbal de receptie incheiat la terminarea lucrarilor la casa sa din satul Rasova, in data de 21.04.2004, in care se specifica: „Lucrarile au fost executate in totalitate conform contractului incheiat intre parti si au fost facturate si achitate integral“.

Din veniturile si economiile familiei, Dumitru Udroiu a platit peste doua miliarde de lei pentru lucrarile executate de firma ARC Tirgu Carbunesti. Numai ca fostul administrator al firmei de constructii, Clement Mocanu, spune ca valoarea totala a lucrarilor executate in acest caz este de 4,5 – 5 miliarde de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS