12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiovence scoase la produs in Italia

Craiovence scoase la produs in Italia

• Fetele au fost racolate in Romania, sub pretextul ca vor fi angajate in strainatate ca menajere • Una dintre tinerele constrinse sa se prostitueze era studenta in ultimul an la Facultatea de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii din Craiova

Procurorii Biroului de Combatere a Coruptiei si Criminalitatii Organizate din cadrul Parchetului Tribunalului Dolj au dispus ieri trimiterea in judecata a craioveanului Ovidiu Vaduva, de 37 de ani, sub acuzatiile de proxenetism si trafic de persoane. Barbatul a actionat in cel mai clasic mod, racolind tinere din Romania, carora le promitea ca le va gasi de lucru ca bone sau menajere in Italia. Acolo insa le astepta alt fel de munca.

I s-a promis ca va fi menajera, dar a ajuns prostituata

Dupa cum se mentioneaza in rechizitoriul intocmit de procurori, Ovidiu Vaduva a racolat-o, in octombrie 2003, pe craioveanca Liliana I., prin intermediul unei cunostinte comune. I-a promis tinerei ca-i va gasi un loc de munca in Italia, ca bona sau menajera, sustinind ca are suficiente relatii si ca i-a mai ajutat si pe altii sa-si gaseasca de lucru in strainatate. Ca sa para si mai convingator, Vaduva a achitat din propriul buzunar atit cheltuielile necesare pentru obtinerea pasaportului Lilianei, cit si contravaloarea transportului acesteia pina in Italia. Acolo, a cazat-o intr-o locuinta din Aritrea, aproape de Roma, apoi a obligat-o sa se prostitueze, amenintind-o ca, altfel, ar putea avea de suferit atit ea, cit si fiica ei, ramasa in Romania. Liliana a ajuns sa faca trotuarul, banii pentru „serviciile“ prestate de romanca – intre 200 si 300 de euro pe zi – fiind incasati de „pestele“ ei, fara ca tinara sa primeasca mare lucru.

Pe 1 ianuarie 2004, craioveanca a reusit sa scape de sub supravegherea lui Ovidiu Vaduva, refugiindu-se la un amic din localitatea San Vicenzo. Citeva zile mai tirziu, Vaduva a reusit sa-i dea de urma si a luat-o inapoi, obligind-o din nou sa se prostitueze. Invocind probleme de sanatate care o impiedicau sa mai aiba relatii sexuale – o boala venerica -, tinara a primit permisiunea din partea proxenetului de a se intoarce in Romania. Ajunsa la Craiova pe 25 februarie, Liliana s-a dus imediat la politie pentru a sesiza ce i s-a intimplat.

Presiuni prin intermediul unui avocat „uns“ corespunzator

Impreuna cu Liliana, in acelasi „cuibusor“ din Aritrea-Roma, se afla Camelia C., din Craiova. Studenta in ultimul an la Facultatea de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii din Craiova, Camelia fusese racolata si dusa in Italia tot de Ovidiu Vaduva in ianuarie 2004. Acolo, in locul promisului loc de munca, Vaduva a obligat-o sa se prostitueze, amenintind-o ca, daca nu iese in strada la „produs“, ii va lua gitul. Din ianuarie si pina in aprilie, Camelia a fost nevoita sa practice prostitutia, incasarile – circa 400 de euro pe zi – intrind insa in buzunarele lui Vaduva.

Intors in tara, poate si pentru a incerca sa racoleze alte tinere, Vaduva a fost luat ca din oala de politisti, pentru a da socoteala de acuzatiile care i se aduceau. N-a recunoscut nici o clipa ca ar fi fost proxenetul celor doua tinere craiovence, sustinind ca Liliana este iubita sa, iar pe Camelia nici nu o cunoaste. Mai mult, i-a angajat Lilianei un avocat care s-o convinga sa-si retraga plingerea impotriva lui. Incercarea de intimidare a fetei a iesit insa la iveala rapid, pentru ca oamenii legii avusesera grija sa ii intercepteze lui Ovidiu Vaduva convorbirile purtate pe telefonul mobil. Liliana n-a cedat presiunilor, mentinindu-si acuzatiile, iar avocatul a renuntat sa o mai asiste, devenind subit aparatorul invinuitului.

Arestat preventiv pe 22 aprilie 2004, Ovidiu Vaduva va fi judecat de Tribunalul Dolj pentru savirsirea infractiunilor de proxenetism si trafic de persoane. Daca va fi gasit vinovat, acesta risca pina la 12 ani de inchisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS