6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAna a fost despartita de fetita pe care a nascut-o

Ana a fost despartita de fetita pe care a nascut-o

Ana S., de 33 de ani, a fost violata in urma cu 15 ani de fostul ei iubit. Viata ei s-a schimbat chiar in ziua in care isi serba majoratul. Dupa terminarea petrecerii, care avusese loc la caminul cultural din sat, fata a fost violata si a ramas insarcinata. La scurt timp dupa ce a nascut, femeia a fost despartita de copil de catre familia ei si de cel care o violase.

„Ma certasem cu Tudor, fostul meu iubit, inainte sa implinesc 18 ani. El nu reusise insa sa uite relatia noastra si incepuse sa ma ameninte cu moartea. Desi stiam ca era foarte aspru la minie, nu l-am crezut niciodata in stare de ce avea sa urmeze“, a povestit Ana.

Tudor, care nu se impacase cu ideea ca a pierdut-o pe Ana, a violat-o pentru a o convinge sa ramina cu el. „Chiar in noaptea in care mi-am serbat ziua de nastere a abuzat de mine. Credea ca asa ma poate convinge sa fiu din nou a lui. Dar eu nu doream sa ma intorc la el. In timpul violului m-a batut destul de rau, fiind apoi nevoita sa stau doua luni in spital din cauza traumatismelor provocate. Saptaminile care au urmat au fost un adevarat cosmar.

Dupa ce m-a dezvirginat intr-un mod bestial, am depus plingere la politia din comuna. Atit parintii lui, cit si ai mei au incercat sa ma convinga sa renunt la acuzatii si sa accept sa ne casatorim. Pe parintii lui Tudor ii puteam intelege. Doreau sa-si salveze baiatul de la inchisoare, dar pe ai mei nu. Ce-i determinase sa accepte umilinta mea? Abia dupa citiva ani am realizat: situatia materiala a lui Tudor“, a continuat femeia.

Lunile treceau, iar rudele faceau presiuni asupra ei sa se marite si sa renunte la acuzatii. Ana stia insa prin ce trecuse in noaptea aceea si pentru nimic in lume nu dorea ca Tudor sa scape nepedepsit.

La doar patru luni de cind a nascut, Ana a fost despartita de copil

„Dupa nastere, eram hotarita sa plec din sat si sa imi cresc singura copilul. Tudor insa ma presa sa fac avort. Mi-am promis atunci ca nu voi renunta la copilul meu niciodata. In noiembrie 1989 am nascut-o pe Cristina, fiica mea. Aparitia ei mi-a adus o raza de soare in suflet. Tot atunci, m-am lasat convinsa de parintii mei sa renunt la acuzatia de viol, iertind putin barbatul pe care il uram. Din pacate, destinul nu mi-a lasat prea mult timp sa ma bucur de ea pentru ca Tudor a cerut in instanta custodia fetei, care era practic fructul unui viol. Cu ajutorul mamei mele m-a internat intr-un spital de psihiatrie, la doar patru luni de la nastere, dupa ce inainte ma implorase sa ma intorc la el. Raspunsul meu l-a determinat sa imi promita ca nu imi voi mai vedea niciodata fata“, a spus Ana.

Astfel, femeia s-a vazut inchisa intr-un centru pentru debili mintali doar pentru ca avusese curajul sa spuna nu. Ana a aflat mai tirziu motivul pentru care a fost tradata de parinti: banii.

Timp de trei ani, ea nu a mai avut nici un contact cu Cristina. Abia in 1993, dupa ce a reusit sa convinga medicii ca era o greseala, i s-a oferit biletul de iesire din „inchisoarea“ in care fusese.

„Prima mea dorinta a fost sa imi revad fiica. Spre surprinderea mea, in momentul in care m-am intors in sat, casa parinteasca in care copilarisem nu mai exista, in locul ei fiind construita o vila. Am aflat de la o matusa ca parintii lui Tudor le oferisera alor mei proprietatea, cu conditia ca fata sa ramina la ei, iar eu sa nu mai am nici un drept asupra copilului. Nu mi-a venit sa cred, erau parintii mei si totusi ma tradasera“, a continuat femeia.

„Cristina stia ca sint o… haimana“

Incercarile Anei de a o vedea pe Cristina au fost zadarnice. Tudor se mutase cu copilul intr-o alta localitate. Timp de cinci ani, femeia a incercat sa ajunga la fostul iubit si la fetita ei. In 1997 a reusit sa-l gaseasca la Baia Mare, unde acesta isi intemeiase o familie.

„Cind, in sfirsit, l-am gasit, am crezut ca viata mea se va schimba si imi voi lua copilul cu mine. Nu a fost asa deoarece fetita nu m-a vrut. Cristina stia ca sint o haimana care a parasit-o la nastere, lasindu-l pe tatal ei sa duca tot greul. Parerea ei despre mine a fost un soc. Am incercat sa o conving ca nu este asa, dar a fost in zadar, ca si interventia mea ulterioara in justitie. Tudor m-a amenintat ca, daca mai continuu sa dezgrop trecutul, fata ar putea suferi. Asa am inceput sa ma resemnez ca nu o voi mai avea linga mine niciodata“, a incheiat Ana.

Femeia spera in continuare ca va veni ziua in care Cristina ii va spune „mama“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS