6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoua asociatii de proprietari au acelasi nume si aceeasi stampila

Doua asociatii de proprietari au acelasi nume si aceeasi stampila

Pare greu de crezut, dar in Craiova exista doua asociatii de proprietari cu acelasi nume si cu aceeasi stampila. Singurul lucru care le diferentiaza este adresa la care pot fi gasite. Este vorba de Asociatia nr. 1 Calea Bucuresti, care cuprinde blocurile R1, R2, si R3 din zona Viitorul, si de Asociatia nr. 1 Calea Bucuresti, de care apartin blocurile 1-13, din zona Petre Ispirescu – Institut. La aceasta situatie s-a ajuns ca urmare a numeroaselor scandaluri care au zguduit asociatia care cuprinde cele trei blocuri de la Viitorul, care au culminat cu dobindirea personalitatii juridice a asociatiei, desi la momentul depunerii cererii si a acordului de asociere, precum si a procesului-verbal al adunarii constitutive exista deja o alta asociatie cu acest nume si cu stampila identica. „Inainte de sentinta judecatoreasca din iulie anul trecut, prin care s-au transformat in asociatie de proprietari conform legii, cele trei blocuri erau inca asociatie de locatari care purta titulatura de Asociatia de Locatari Sarari. Prin sentinta judecatoreasca din 2 iulie 2003, asociatia a indeplinit conditiile legale privind dobindirea personalitatii juridice si si-a schimbat oficial numele in Asociatia de Proprietari Calea Bucuresti. Acest lucru este iesit din comun, iar principalii vinovati sint persoanele din conducerea asociatiei. Singurele elemente dupa care ii recunoastem sint numele blocurilor arondate sau, dupa caz, codul fiscal, daca avem nevoie“, a declarat Marian Giubelan, seful Serviciului de Coordonare Asociatii de Proprietari din cadrul Primariei Craiova.

Plagiatul – pe placul asociatiei

Conform hotaririi judecatoresti, sentinta putea fi atacata cu recurs in cinci zile de la pronuntare, dar nimeni nu s-a gindit sa faca acest lucru. In concluzie: de aproape un an, asociatia functioneaza ilegal, creind confuzie in relatiile cu primaria si cu institutiile statului. „Noi nu avem nici o putere in a-i determina sa-si schimbe titulatura, pentru ca totul depinde de Adunarea Generala a Proprietarilor si de Comitetul executiv al asociatiei. Le-am adus la cunostinta ca sint in ilegalitate, dar pina acum nu s-a intimplat nimic“, a mai declarat Marian Giubelan.

Daca in privinta denumirii se poate face o diferenta in cazul relatiilor contractuale, dificultati apar atunci cind vine vorba despre stampila. Cele doua parafe sint aproape identice si pot fi usor substituite in relatiile comerciale cu terte firme, de regula atunci cind se fac reparatii sau imbunatatiri pentru care responsabila este asociatia de proprietari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS