12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGunoaiele vor fi ridicate mai des

Gunoaiele vor fi ridicate mai des

Directia de Salubritate Dolj va initia, pina la toamna, un program de ridicare a gunoiului menajer la un interval mai scurt de timp, din doua in doua zile.

„Am inceput deja sa testam experimental programul si ne-am bucurat de succes, oamenii reactionind pozitiv. In cartierele Brazda lui Novac, Piata Garii si Rovine, gunoierii isi fac datoria marind ritmul de colectionare al gunoiului“, a declarat Sorin Ciobanu, director general in cadrul departamentului Servicii si Salubritate Dolj.

De acest program vor beneficia pina in luna septembrie toate asociatiile de proprietari. In aceste conditii, in Craiova nu vor mai exista mormane de gunoaie care sa astepte sa fie ridicate.

„E foarte bine la ce s-au gindit cei de la Salubritate. Daca vin mai des sa ia gunoaiele ne vor scuti si pe noi de mirosurile ingrozitoare pe care le emana. Mai ales acum, cind vine vara, nu vom mai fi nevoiti sa stam cu geamurile inchise la o temperatura de 35 de grade Celsius.

Inainte veneau cam la o saptamina la noi si, daca mai aveam ceva de aruncat, trebuia sa le dai fie vin, fie mincare ca sa iti ia si restul gunoaielor“, a povestit indignata o craioveanca din cartierul Catargiu.

Gunoiul care nu este menajer nu poate fi insa ridicat decit daca exista incheiat un contract prealabil intre locatar si Directia de Salubritate. Bineinteles, craioveanul nu este obligat sa adopte aceasta solutie, avind la dispozitie si varianta de a-l duce singur la rampa de gunoi, unde trebuie, de asemenea, sa plateasca o taxa. In cazul in care se apeleaza la Salubritate, se va calcula un tarif care trebuie platit.

„Oamenii care doresc interventia noastra pentru inlaturarea gunoiului nemenajer trebuie sa plateasca. Spre exemplu, in cazul unui metru cub de moloz, vor scoate din buzunar 270 mii de lei. Pentru acesti bani, noi il vom ridica si transporta in locurile special amenajate“, a incheiat Sorin Ciobanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS