Acasă Actualitate Pensionarii craioveni isi amaneteaza lucrurile pentru a juca la loto

Pensionarii craioveni isi amaneteaza lucrurile pentru a juca la loto

Reportul din aceasta saptamina la loto, de 72,6 miliarde de lei, ii aduce din nou pe craioveni in pragul nebuniei. Cum „cele sase norocoase“ sint pentru multi dintre ei sansa de a scapa de saracie sau de a-si ridica macar cu o treapta nivelul de trai, agentiile nu duc deloc lipsa de clienti. „Marele val“ este asteptat insa de-abia in ultimele doua zile de dinainte de marea extragere: vineri si simbata.

Pina unde poate duce mirajul fabulosului cistig fara efort dovedeste Georghe Cioroianu, un craiovean pensionar care si-a amanetat singurul trofeu, cistigat in tinerete la un campionat de natatie, pentru a face rost de bani sa-si cumpere un bilet cu trei variante. „Imi pare rau ca l-am dat. Nu stiu daca o sa mai am bani sa-l iau inapoi. Doar daca o sa cistig… Trofeul e placat cu argint. Aveam 14 ani cind l-am cistigat. Altul nu mai am. Dar poate ca tocmai de-aia o sa cistig. Ca am dat ceva care mi-e drag in schimbul biletului. Si nici macar nu mi-au dat bani multi pe el, ca mi-au spus ca nu are cine stie ce valoare. Nu-mi ajunge maruntul care imi ramasa dupa ce cumparai biletul nici sa-mi cumpar o bere“, spune batrinul de 76 de ani.

Dau trofeu argintat pentru casa la tara

Nea Gheorghe spune ca joaca de ani buni la loto si ca o data chiar a cistigat aproape un milion de lei. Nu joaca din pasiune, ci pentru ca este singura posibilitate de a face rost de bani sa-si cumpere o casuta la tara, la care viseaza de cind a iesit la pensie. „…Sa plec si eu cu baba si sa-i lasam pe copii sa stea la oras, linistiti. Sint si ei tineri. Acum ne-au facut si un nepotel si nu prea le vine sa stea la inghesuiala. Ei nu ne-au zis niciodata nimic, saracii, dar ne mai aducem si noi aminte cum e sa fii tinar!“.

Nici reporturile de la celelalte jocuri, Joker sau „5 din 40“ nu ii lasa indiferenti pe craioveni. Atita timp cit sint puse in joc miliarde de lei si nu milioane, toata lumea vrea sa incerce macar o varianta. Ca, vorba aia, nu se stie niciodata de unde sare norocul si te scapa de saracie!

Exit mobile version