Acasă Actualitate Fostul director de la Caminul Suseni ii cere primarului despagubiri de un...

Fostul director de la Caminul Suseni ii cere primarului despagubiri de un miliard de lei

Conform analizelor efectuate de Directia Sanitar-Veterinara, carnea era comestibila

O sesizare facuta in urma cu doua saptamini de Ion Caramete, primarul din Runcu-Gorj, urmata de un control al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC), s-a soldat cu demisia medicului Alin Municiora, directorul Centrului de Ingrijire si Asistenta Suseni. Controlul a fost facut dupa ce primarul Ion Caramete a reclamat ca bolnavii urmeaza sa primeasca la masa carne stricata. Inspectorii OJPC au confirmat acest lucru si au declarat ca toata carnea pe care urma sa o serveasca asistatii avea un miros ciudat. OJPC a aplicat o amenda de zece milioane de lei, constatind si alte nereguli la blocul alimentar.

Primarul din Runcu a declarat, la rindul sau, ca se gindeste sa-l demita pe director. Acesta insa si-a depus demisia din motive de sanatate. Lucrurile au luat o alta intorsatura dupa ce analizele efectuate de Directia Sanitar-Veterinara aratau ca respectiva carne de porc era corespunzatoare „organoleptic si fizico-chimic la parametrii analizati“.

Demisie cu presiuni

Dupa ce a primit rezultatele analizelor, directorul, care intre timp isi daduse demisia, a decis sa-si refaca imaginea. El a contestat amenda data de OJPC Gorj si, in acelasi timp, a hotarit sa-l actioneze in judecata pe primarul Ion Caramete, cel care a facut sesizarea si a declarat ca intentioneaza sa-l demita. Municiora ii cere primarului un miliard de lei despagubiri. El mai sustine ca au existat presiuni pentru a-si inainta demisia. Primarul Ion Caramete spune ca verificarile nu au avut legatura cu carnea stricata si nu acesta este motivul pentru care directorul si-a dat demisia. „Am vrut sa-l demit mai demult. A fost o catastrofa pentru unitate. Si-a dat demisia inainte sa apuc eu sa-l demit“, a precizat primarul. Conducerea OJPC declara, la rindul sau, ca nu si-a retras amenda de zece milioane si sustine ca probele nu au fost luate din carnea gasita la control.

Exit mobile version