3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOpozitia gorjeana ameninta cu boicotarea alegerilor

Opozitia gorjeana ameninta cu boicotarea alegerilor

Nemultumiti de modul in care se organizeaza comisiile de la urnele de votare,
democratii sustin ca vor recurge la gesturi extreme

Conducerea PD Gorj este extrem de revoltata de modul in care se organizeaza alegerile locale in judet. Presedintele Pantelimon Manta spune ca au fost incalcate toate prevederile legale privind organizarea scrutinului, iar PSD nu incearca decit sa fraudeze alegerile.

Printre nemultumirile democratilor se numara declaratiile de avere ale candidatilor, dar si felul in care sint alesi juristii in comisiile care vor supraveghea sectiile de votare. „Nu este posibil sa schimbi regula jocului in timpul desfasurarii. Initial, ne-au zis ca vor declaratii de avere tipizate, apoi le-au vrut olografe. Ei le aveau pregatite de doua saptamini, dar candidatii nostri alearga acum sa si le intocmeasca“, a spus Manta. Democratii mai spun ca intocmirea listelor cu juristi pentru presedintii si vicepresedintii sectiilor de votare se face dupa preferinte, iar unele cereri au fost respinse doar pentru ca se banuia ca anumiti juristi sint trimisi de opozitie. „Sint preferati juristii care activeaza in consiliile locale si in cel judetean pentru ca sint oamenii PSD“, acuza Manta. Acesta spune ca PD si alte partide din opozitia gorjeana au avut discutii referitoare la aceste aspecte si, daca vor ajunge la concluzia ca se incearca fraudarea alegerilor, le vor boicota. „Vom recurge la gesturi extreme. Nu ne vom depune candidaturile“, a precizat Pantelimon Manta.

Subprefectul Eugen Vilceanu spune ca legea precizeaza ca listele se intocmesc la propunerile primarilor din localitati, acestia stabilind care juristi sint inscrisi. „Am trimis toate cererile la primari. Nu inteleg de ce insista ei pentru anumiti juristi. Probabil ca respectivii au anumite simpatii politice. Sub masca fraudarii alegerilor, ei incearca sa fraudeze legea. Este treaba fiecarui partid daca-si depune candidaturile sau nu“, a spus subprefectul de Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS