11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO familie cu cinci copii traieste intr-o saracie lucie

O familie cu cinci copii traieste intr-o saracie lucie

Pentru a ajunge la Constanta Caramizaru si Ion Draghici din satul Bacea, comuna Dobrun – Olt, trebuie sa traversezi ulitele intortocheate ale satului. Cind intri in curtea lor, te latra ciinii vecinilor. In casa ce sta sa se prabuseasca si fara energie electrica locuiesc doi adulti si cinci copii. Au fost opt, dar doi au murit, iar o fata s-a mutat cu barbatul ei Perieti. Constanta are 40 de ani, iar Ion a trecut de curind de 50, dar amindoi arata ca doi oameni fara virsta. Copila cea mare, Ioana Gheorghita, s-a saturat de scoala dupa numai doi ani si nu mai frecventeaza cursurile nici macar pentru alocatie sau pentru „pachetelul guvernamental“.

„Am facut focul cu magarvai toata iarna!“

Casa in care locuiesc Constanta Caramizaru si Ion Draghici si cei cinci copii sta sa cada. Ion spune ca in fiecare an repara la ea. „Am pus niste carton, cam de un milion de lei, dar acu’ nu mai am. Ce sa fac mai ’nainte?! Mai cumpar si eu niste faina, malai, ca doar n-o sa-i las sa moara de foame?“, spune Ion. Mezinul familiei are un an si trei luni si doarme in camera care este dormitor, bucatarie si sufragerie. Iarna fac caldura cu magarvai (titei – n.r). Din cauza asta, Ion are de achitat o amenda pentru ca l-au prins la sonde, la furat. Dar altfel nu s-ar descurca. „Am facut foc cu magarvai toata iarna“, intareste si Constanta cele spuse de barbatul ei.

Cei doi au lucrat cindva; ea la o fabrica de chimicale, iar el a fost tractorist. Au un hectar si jumatate de pamint pe care l-au dat la asociatie, ca n-au bani sa-l munceasca. Dar copiii nu-i dau, oricit de greu le-ar fi. La scoala nu vor sa mearga. „Nu le-a placut la nici unul cartea“, conchide barbatul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS