14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDomn' Semaca gaseste mereu cruci... in legume

Domn’ Semaca gaseste mereu cruci… in legume

Un craiovean gospodar, ajutor de bucatar al nevestei, gaseste de citiva ani in legumele destinate preparatelor culinare cruci de diferite forme si dimensiuni. Ion Dumitru, zis Semaca („…eram un mic sef la biroul unde lucram inainte de pensionare si colegii mi-au spus Semaca“), a gasit prima cruce intr-un catel de usturoi. De atunci, legumele injumatatite i-au dezvaluit tot mai multe forme asemanatoare crucii. Pe ultima a gasit-o miercuri, cind nevasta ii daduse sarcina sa curete cartofii pentru mincare.

„Eu pregatesc mereu legumele, dupa care sotia face mincarea. Aseara (miercuri-n.r.), un cartof era cam stricat. Am vrut sa-l arunc, pentru ca, dupa ce taiasem toata coaja si stricaciunea, nu mai ramasese mare lucru din el. Dar mi-a trecut prin cap sa-l tai pe jumatate. Atunci mi-a aparut crucea exact pe jumatatea lui. E o intimplare neobisnuita, o minune… nu stiu ce sa cred. Dar nu e prima! Mi s-a intimplat de mai multe ori. Am gasit cruci in usturoi, in mere, in cartofi…“.

Pensionarul isi tempereaza entuziasmul si se abtine sa interpreteze descoperirile sale, pentru ca „nevasta-mea nu prea crede in asa ceva si fie-mea e atee“. Totusi, pentru ca nu in fiecare zi se intimpla sa vezi cruci in legume, domn’ Semaca a dat fuga la ziar, sa arate minunea si „s-o dea redactorii frumos, intr-o pagina color“. Pentru ca poate crucea care i s-a aratat craioveanului nu a fost o intimplare, avind in vedere ca i-a aparut miercuri, in zi de post, intr-o leguma.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS