7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimarii lui Mischie ameninta cu plecarea din partid

Primarii lui Mischie ameninta cu plecarea din partid

Primarii si viceprimarii care au mers miercuri la Bucuresti pentru a-l sustine pe Nicolae Mischie s-au intilnit cu presedintele executiv al PSD, Octav Cozminca, si cu Serban Mihailescu. Oamenii lui Mischie, aproape 50 de primari si viceprimari, plus presedintii de filiale comunale ale PSD, au discutat cu cei doi lideri ai partidului pina la ora 1.00. Multumiti ca au putut sa discute cu sefii lor de partid, primarii lui Mischie le-au dat de inteles acestora ca, in functie de ce se va hotari cu baronul de Gorj, vor lua si ei o decizie. Primarii din Runcu, Arcani, Matasari, Bustuchin, Balanesti, Capreni, Hurezani, Berlesti, Turcinesti, Danesti, Tintareni sau Bilteni par decisi sa isi urmeze liderul in cazul in care acesta va pleca din partid. O decizie in acest sens va fi luata marti, dupa ce Organizatia Centrala va stabili daca Nicolae Mischie mai are voie sau nu sa candideze la consiliul judetean.

De doi ani in PSD, hotarit sa isi urmeze liderul

Conform primarilor, Octav Cozminca ar fi declarat ca nimeni nu ii poate interzice lui Mischie sa candideze pentru sefia consiliului judetean. Iulian Bocse, primarul comunei Crasna, a spus ca decizia de a merge in Capitala a fost spontana: „Am intocmit documente, avem acte pentru deplasare. Ne-am consultat si am hotarit sa mergem sa-l sprijinim pe domnul presedinte. Nu a fost de acord cu decizia noastra, ne-a sunat si ne-a interzis sa mergem, dar noi am crezut ca asa e cel mai bine, sa vada si partidul ca filialele din judet ii acorda tot sprijinul“.

Ion Ciocea este unul dintre primarii racolati de PSD in urma cu doi ani si este gata sa-l urmeze pe Mischie. Acesta fusese ales primar al comunei Bustuchin pe listele PD si sustine ca nu a fost obligat sa intre in PSD. „Era normal sa trec la PSD, nu m-a momit cu nimic, dar, cind aveam o problema pentru comuna, domnu’ Mischie suna si vorbea la ministere sa se rezolve. Nu e posibil sa dicteze cineva pe acel loc. Vrem sa stim daca Mischie a furat, daca a batut pe cineva. Daca e asa, ne debarasam de el, dar eu cred ca fara Mischie pierdem alegerile“, a spus primarul. Ion Ciocea a fost chemat de colegii sai si s-a alaturat delegatiei imediat, desi acesta era in drum spre Timisoara.

„…eu nu vreau sa merg cu Hitler“

Primarul din Rovinari nu a mers la Bucuresti, insa este unul dintre sustinatorii de baza ai lui Mischie. „Eu nu sint de acord cu abuzul Delegatiei Permanente a partidului, care incalca democratia si Constitutia. Faptul ca oamenii de la centru impun anumite lucruri fara sa consulte si filialele din judet seamana a dictatura de dinainte de ’89, iar eu n-am suportat niciodata dictatura. Am avut de indurat de pe urma ei si nu mai vreau asta. Eu nu am venit cu Mischie in partid. Sint cu Mischie si n-o sa plec dupa Mischie, dar nici nu o sa merg cu Hitler pina la capat. Pot sa merg la Partida Romilor, ce, n-ati vazut tigan alb?“, a afirmat Ilie Rautescu.

Mischie a spus ca va lua o decizie cu 48 de ore inainte de depunerea listei la consiliul judetean. „Nu este exclusa posibilitatea de a nu candida. M-a deranjat mai mult tevatura care s-a facut in jurul acestui subiect. Deocamdata, sint pe lista. In situatia in care voi crea probleme partidului, voi urma un alt traseu, dar nu un alt traseu politic“, a declarat Nicolae Mischie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS